dissabte, 11 d’octubre de 2014

Appel and pear tart





Com m'agraden els pastissos que porten pomes !!! Com estic enganxada al bloc Raquel' s kitchen tinc un munt d'idees! aquesta és una versió de la recepta Ducht appel tart, jo li he posat també pera, i la compota l'he fet a casa, a l'original han posat nous, jo en aquest cas no li he posat.

La base és com una massa brisa, i com gairebé tot és fruita al tallar-la es desfà tota, però el resultat és un pastís 90% fruita amb una olor i un sabor deliciós !! i de veritat ... fàcil de fer, i amb ingredients que tenim a casa normalment, crec.


Ingredients.

Per a la masa

-170 grams de farina
-125 grams de mantega
-60 grams de sucre
-1 ou
-sal


Per al farcit

-1 kilo de fruita (peres, i pomes )
-100 grams de panses sense llavors
-1 llimona
-150 grams de compota de fruita
-4 cullerades de sucre
-canyella

Primer prepararem la massa barrejant la mantega, que ha d'estar freda i tallada a trossets, amb una mica de sal, un ou, la farina i el sucre. 
Amassem bé fins que ens quedi una massa llisa. 
La emboliquem en paper film i la deixem reposar a la nevera una hora, més o menys. 
Per fer el farcit tallem la fruita a trossets petits i la barregem amb les panses, sucre,suc de llimona i canyella en pols. 
Quan ja tinguem la massa a punt la estenem en un motlle i posem la compota i la fruita per sobre. 
(En aquest cas he fet una senzilla reixa amb unes tires de massa que havia reservat i abans de posar-la al forn l'he empolvorat amb sucre. 
Una altra versió seria tallar uns trossos de poma molt fins i posar-los sobre 10 minuts abans d'acabar la cocció) 
Fiquem el pastís al forn calent a 180 graus uns 50 minuts. 
La podem menjar freda o temperada.