dissabte, 18 d’octubre de 2014

Loaf de moniato amb cobertura de vainilla o xocolata



Originalment aquesta recepta està feta amb carabassa, però jo he posat uns moniatos a coure al forn i he pensat que potser amb moniatos també quedaria bé .. 
Com anècdota us diré que m'he oblidat el llevat, però vaya..no li ha fet falta, primer perquè la farina que he posat és de rebosteria ia més porta una mica de bicarbonat ... el resultat ..un pa de pessic suau, aromàtic .... els ha encantat. 
La cobertura és de vainilla del LID.
La recepta és una versió d'una que he vist en el bloc Raquel's kitchen


Ingredients. 

-125 Grams de sucre blanc 
-125 Grams de sucre moreno 
-250 Grams de farina per rebosteria 
-125 Ml d'oli de gira-sol o d'oliva suau 
-3 ous 
-1 Cullerada de vainilla 
-1 Culleradeta de gingebre en pols 
-1 Culleradeta de canyella 
-1 Culleradeta de nou moscada 
-una mica de sal 
-2 Cullerades de llevat 
-1 Culleradeta de bicarbonat 
-2 Moniatos rostits o 250 grams de puré de carbassa



Barregem el sucre amb l'oli, ho batem bé, millor amb les barilles elèctriques .... 
Anem afegint, sense deixar de batre, els ous un a un. 
Afegim la vainilla, i les especies, el bicarbonat   i seguid ament la farina i el llevat tamisats. 
Per últim afegim els moniatos cuits, sense pell, clar, o el puré de carbassa. 
Ho barregem tot bé i ho posem en un motlle. 
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 50 minuts. 
Un cop finalitzada la cocció ho deixem dins amb el forn apagat uns 10 minuts, així no baixarà de cop amb el canvi de temperatura.
La cobertura de vainilla és una bosseta que venen al supermercat LIDL, només cal escalfar. L'hem de posar sobre del pa de pessic quan esta fred.







I amb cobertura de xocolata!