dijous, 9 d’octubre de 2014

Peus de porc amb camagrocs



Quan arriba l'època dels bolets els que més compro són els camagrocs. sobretot perquè amb la carn en salsa queden perfectes, els poso al fricandó, a les mandonguilles ... aquesta vegada els he posat en uns peus de porc, un plat especial per a Alfonso, que l'encanten

No m'he complicat la vida amb aquesta recepta, un bon sofregit, la picada i els bolets..el resultat de la barreja de tot .. perfecte.

Ingredients.


-3 Peus de porc (6 mitges parts)
-2 cebes
-2 Grans d'all
-3 Tomàquets madurs
-1 pastanaga
-1 porro
-1 Fulla de llorer
-sal
-Cayena
-Pebre
-oli d'oliva
-300 Grams de camagrocs
-Picada ( un carquinyoli o pa torrat, 1 gra d'all, avellanes, ametlles o pinyons, o una mica de tot)


Posem a bullir els peus de porc, ben nets, normalment ja els venen molt nets, amb la pastanaga, el porro, una ceba, una fulla de llorer i sal.
Han de bullir fins que la carn se separa de l'os, necessiten unes 2 hores o potser una mica més.
Netegem els bolets i les passem per una paella que deixin el seu líquid.
Els reservem.
Fem, en una cassola gran, un sofregit amb la ceba, l'all, tot ben picat o ratllat, i quan estigui ben sofregit afegim els tomàquets, jo els poso pelats ia trossos, ho deixem que sofregeixi tot .
Posem els peus de porc ja bullits sobre i li afegim una mica del seu brou de cocció, hi afegim la picada i la caiena, si volem que "piquin" una mica, i els deixem coure uns 10 minuts, per últim posem els bolets i deixem 5 minuts més, movent de tant en tant la cassola perquè quedi tot ben barrejat.

En aquesta recepta la gelatina dels peus i la textura que deixen a la salsa als camagrocs fan tota la feina!
Bon profit!