dijous, 17 de setembre de 2015

Coca de iogurt i prunes



Jo no a vosaltres, però a mi m'agraden molt els melindros amb fruites fresques, amb préssec, o pomes, peres, però en aquesta ocasió li he posat prunes, de 2 tipus, de les que són morades i de les grogues.
Es posen en cru i en entrar en contacte amb la calor del forn i quedar cuites es desfan i li donen una textura i un sabor deliciós al bescuit.

Com les he col·locat amb la massa molt liquida cada tros, les havia partit a 2, ha anat per on ha volgut i un cop fet el pa de pessic només sobresortien 2 trossos, imperfecte totalment, però estava bonissim, us ho puc assegurar !!

Ingredients.

-1 iogurt
-1 Mesura del iogurt d'oli d'oliva suau o oli de gira-sol
-2/2 De sucre
-3 Mesures de farina
-1 Sobre de llevat
-4 ous
-Surt

Batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
Reservem.
Batem lles rovells amb el sucre, afegim a poc a poc l'oli, el iogurt i la farina tamisada amb el llevat.
Per últim incorporem, remenant suaument les clares que teniem a punt de neu.
Posem aquesta barreja en una safata per forn amb un paper vegetal.
Tallem les prunes en 2 o mes trossos, cal treure l'os !, i les posem repartides per la massa.
Empolvorem amb sucre
Hem de tenir el forn ben calent a 200 graus i un cop introduïm el pa de pessic el baixem a 170 graus, posem al forn a aquesta temperatura uns 40 minuts.


Com sempre que posem al forn aquest tipus de massa no l'hem de treure de seguida del forn, millor la deixem dins amb el forn apagat uns 10 minuts perquè ens quedi mes alt i bonic el nostre deliciós pa de pessic,
És molt fàcil, la típica coca de iogurt però amb fruita fresca al seu interior.
També li podem afegir ratlladura de pell de llimona o taronja o qualsevol fruita que ens agradi, o fruites diferents.

Us animo a fer bescuits originals a casa, amb ingredients que de ben segur tots tenim a les nostres cuines.








Hi prunes de moltes varietats, tant de color com de mides .. Alguns tipus tenen la polpa de color groga, blanca, verda i vermella.

Entre les espècies i varietats es troben:
Prunus domestica, prunera japonès, Aranyoner, pruna damascena, clàudia, mirabel, Satsuma, Golden o yellowgage, Pruna colló de frare (aquesta em fa gràcia).

Té un alt contingut en sorbitol, de manera que produeixen en el nostre organisme un efecte laxant.

Tant la pruna com el seu arbre són els símbols del horto de fruiters de la Xina.

Les més conegudes són les de Califòrnia els Agen de França, a Espanya les de Lleida, Aragó i Sevilla.