divendres, 25 de setembre de 2015

Cup cakes de mel i Cup cakes de xocolata amb Marshmallow frosting


La idea era fer els Cup cakes de mel amb una crema de formatge amb mel per sobre i els de xocolata amb merenga. Però en fer les quantitats que posava la recepta em va quedar molta, moltíssima merenga, i no estem per llançar i menys menjar així que vaig posar a tots el mateix.
Van quedar molt bonics i molt, molt bons.
Tenia jo els meus dubtes sobre si la merenga pujaria, després d'haver escalfat les clares, a més era la primera vegada que utilitzava el cremor tàrtar, no he parat de fer-los fotos la poca estona que han estat presentes.. els vam menjar tots.
La recepta del Bloc d'Alma Obregón : Objetivo: cupcake perfecto




Per als de mel.

-50 Grams de farina integral
-50 Grams de farina normal
-1 Culleradeta de llevat
--50 Ml d'oli suau (d'oliva o gira-sol)
-85 Grams de sucre moreno
-100 Ml de llet
-1 ou
-3 Cullerades de mel

Tamisem les farines i el llevat.
Afegim el sucre.
A banda barregem l'ou batut amb la llet, l'oli i la mel.
Ho barregem tot junt, ben barrejat.
Ho posem en els motlles, hem d'omplir només 2/3 parts, els posem al forn calent a 180º uns 20 minuts
Els tenim llestos, cal deixar-los refredar.



Per als de xocolata

-160 Grams de farina
-1 Culleradeta de llevat
-260 Grams de sucre
-60 Grams de cacaao en pols sense sucre (valor)
-2 Culleradetes de bicarbonat
-una mica de sal
-180 Ml de llet
-1 Culleradeta de suc de llimona
-180 De cafe
-80 Ml d'oli suau (oliva o gira-sol)
-1 ou
-1 Culleradeta d'essència de vainilla

Primer posem el suc de llimona a la llet i ho deixem reposar uns minuts.
Tamisem la farina amb el llevat, afegim el cacau, el bicarbonat, un pessic de sal i anem afegint el cafe, la llet amb la llimona que havíem reservat, l'oli, l'essència i l'ou batut.
Ho posem en els motlles i els introduïm al forn calent a 180º uns 20 minuts.





Per a la cobertura de merenga

-4 Clares d'ou
-250 Grams de sucre blanc
-1 Cullerada de xarop de blat de moro (pot ser també mel o glucosa)
-1/4 de cullerada de cremor tàrtar
-essència de vainilla, o del gust que ens agradi

Escalfem al bany Maria els ingredients, menys l'essència.
Ho anem remenant fins que el sucre es dissolgui.
El traiem el foc i ho batem amb la batedora a punt de neu.
Es produeix un punt de neu molt especial, espès brillant, mai ho havia fet i em va sorprendre, la veritat.
Incorporem l'essència.
El posem en una màniga pastissera i decorem les nostres Cup cakes.
Quan passa una estoneta la merenga es va assecant i queda perfecte per que no s'enganxa ni es fon, estic emocionada !!
Jo a una part li vaig posar colorant rosa, i també com decoració una granet de crocant, encenalls de colors i una mica de xocolata que tenia en un biberó.


Gràcies Alma per les teves receptes .... les vaig a fer totes !!!