dijous, 17 de setembre del 2015

Una cassola de fideus (tornem a pujar als Bunkers del Guinardó)













L'altre dia vaig preparar un dels plats que més els agrada als nens, els fideus amb sípia, calamar i gambes.
A casa hi ha polèmica amb aquestes plats per que hi ha un sector al que li agrada mes que en lloc de fideus posi arròs, però aquest cop calia acontentar uns quants.
Normalment faig servir fideus fins que els paso, abans de posar-los a la cassola, per una paella amb una mica d'oli fins que agafen un color daurat, però aquest cop he utilitzat uns altres mes gruixuts, per canviar una mica el plat, i la veritat és que va quedar molt molt bo, aqui els ingredients, bé en tots els plats, juguen un paper important per que tots eren frescos.



Ingredients

-1 ceba petita
-3 grans d'all
-1/2 pebrot vermell
-1 pebrot verd
-Salsa de tomaquet
-1 calamar gran o 2  petits
-1 sípia gran amb la seva salsa, o 2 petites
-gambes arrosseres
-1 paquet de fideus gruixuts
-1 litro de caldo de peix
-Sal
-Oli d'oliva

Posem oli a la cauzela i saltegem les gamabas.
Les retirem i reservem.
En aquest oli fem el sofregit, cal fer-ho bé, posant primer la ceba i l'all, tot molt picadet, després els pebrots i quan ho tinguem a punt la salsa de tomàquet que ens ha queden en un punt gairebé caramel·litzada, que no es posi negra !!
Hem de tenir el calamar tallat a cèrcols i la sípia a trossos no molt grans, els afegim a la cassola i els donem unes voltes perquè agafin color amb el sofregit, posem els fideus, els donem unes voltes i afegim el brou ben calent, el deixem coure el que ens indiqui el paquet de fideus, normalment si són més gruixuts necessiten mes cocció.
El l'últim minut posem les gambes.
Aquest plat ens l'hem de menjar de seguida que no es passi de cocció.

bon profit











Els búnquers del Parc Guinardó estan situats al turó de Rovira, un lloc ple d'història. Durant la Guerra Civil Espanyola, els vilatans van construir bateries antiaèries com a protecció contra els atacs de Franco.
És patrimoni de la ciutat de Barcelona i és una de les seus del MUHBA, el museu d'història de Barcelona.
Hi ha una exposició permanent i el seu accès és totalment gratuït.
Les vista de 360º sobre Barcelona són espectaculars, aquestes fotos no són de les millors per que havia una mica de boirina, però el passeig fins alla dalt val la pena, hi ha diversos camins per pujar, fins i tot pels que volen caminar almenys hi ha una espècie d'ascensor-min funicular que s'agafa al peu de l'avinguda Maré de Déu de Montserrat i que et porta fins a l'entrada del Parc, és un lloc que hauria conèixer tothom, i visitar per que val la pena




Vistes desde els Bunkers del Parc del Guinardó.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.