dimecres, 16 de setembre del 2015

Festes de Gràcia 2015



En quina part del món podem trobar-nos una reproducció de Paris, Avatar, un zoo,un parc d'atracions o un aeroport i tot sense sortir del barri? en cap altre lloc que no sigui al barri de Gràcia, això si la setmana del 15 d'agost, durant les seves festes, després tot torna a la normalitat.
Gràcies als veïns dels carrers que s'organitzen i han de treballar durant gran part de l'any perquè això es faci realitat, any rere anys els decorats es superen en imaginació i creativitat.
Es nota, per descomptat on hi ha mes pressupost, amb decoracions més sofisticades, però no cal menysprear les mes senzilles que també solen ser molt boniques.
Aquest any m'ha estat pràcticament impossible entrar en cap carrer a causa dels horaris en què ens hem mogut, aquesta comprovat que la unica manera de passejar i veure tot és anar el 15, el primer dia, de bon matí, ja cap al migdia la cosa es complica.
Orgullosa de ser d'aquest barri, tot i que amb els anys ha canviat molt, però Gràcia és molta Gràcia !!!





















































La Festa Major de Gràcia és la festivitat anual més important de la Vila de Gràcia. Se celebra durant una setmana a partir del dia 15 d'agost, però el pregó és fet a la plaça de la Vila un dia abans.
La festa, encara que és pròpia del barri de Gràcia, també s'estén pel Camp d'en Grassot i Gràcia Nova i té, en general, una implicació de tot el districte de Gràciaaixí com del seu Ajuntament. Tot i que el seu origen al segle XIX és bastant recent, ha crescut en importància i actualment és força coneguda per la guarnició dels carrers. Rep cada any una afluència de centenars de milers de persones de totCatalunya que busquen diversió amb l'ambient alegre diürn i la rauxa festiva i la problemàtica nocturna, que amb els concerts provoca l'insomni veïnal.
A banda del tradicional concurs de guarnició de carrers, que dóna força premis, hi ha concursos més recents de guarnició de balcons i portals. Juntament amb això hi ha el pregó anteriorment mencionat que fa una personalitat relacionada amb el barri i tot tipus d'activitats per a gent de totes les edats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.