dijous, 17 de setembre de 2015

Suksessterte,Pastís de l'èxit




Avui la recepta  ha arribat directament de Noruega.
Del bloc Tothom a la cuina.
El meu fill Alfons proposa que ho faci cada dia, per que és un dels que més li han agradat..... proposta denegada ...

Imagino que li diuen Pastís del exit per que tens èxit quan ho fas per que realment és deliciós.

Això si, cal menjar porcions petites per que és molt intens.

En aquesta recepta, i no és normal en mi, no he canviat res, per que he mirat en blogs i en tots era exactament igual, i és millor deixar les quantitats exactes perquè en portar clares a punt de neu i crema corres el risc de fer un bon desastre!



Ingredients.


Per el pa de pessic

-4 clares d'ou
-150 grams d'ametlla mòlta ( o d'avellana)
-150 grams de sucre glas
-Essència de vainilla
-unes gotes de suc de llimona


per a la crema

-4 Rovells d'ou
-100 Ml de nata 35%
-100 Grmas de sucre
-1 Branca de vainilla
-100 Grams de mantega


Preparem el pa de pessic.
Muntem les clares a punt de neu, ben fort amb unes gotes de llimona i al final li posem el sucre i l'essència, i poco a poc l'atmella molta.
Posem en un motlle per forn amb paper i ho fiquem al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.


Ho deixem refredar.
Preparem la crema.
Batem, en una cassola els rovells d'ou amb la nata, el sucre i el que s'obté en obrir la branca de vainilla i es raspa amb un ganivet, per exemple.
El posem a escalfar, a foc baix, i anem remenant poc a poc fins que espesseixi, el retirem del foc i li afegim la mantega, batem bé.
Quan es refredi la crema la posem sobre del pa de pessic.

La decoració ja és cosa vostra, jo li he posat xocolata, però li podem posar ametlles crocant, per exemple, o avellanes trossejades.