dilluns, 28 de setembre de 2015

Pastís de préssec i prunes

Les fruites d'estiu ja tenen els seus dies comptats, aviat arribaran les de tardor hivern, ja he vist mandarines a les botigues, per sort la temporada és llarga i gairebé no et dóna temps de trobar-les a faltar i les tornem a tenir aquí.
Aquesta vegada les postres són un senzill i sucós pa de pessic amb fruita, encara que la recepta ortiginal era amb nectarines jo li he posat préssecs i prunes negres.
Del blog: 5 sentidos en la cocina



Ingredients

 -125 grams de farina
-100 grams de sucre morè
-115 grams de mantega
-2 ous
-3 préssecs
-3 prunes
-1 culleradeta de llevat en pols
- canyella
 -gingebre mòlt
- nou moscada
-1 mica de sal
-suc de llimona


Barregem la mantega, que ha d'estar tova, però no desfeta, amb el sucre, fins aconseguir una barreja cremosa.
Afegim els ous sense deixar de batre.

Barregem la farina, el llevat i la sal juntament amb les espècies, li posem la quantitat d'espècies segons el nostre gust, jo li vaig posar poca nou moscada i bastant canyella,.
Ho anem afegint a la barreja anterior i barrejant tot bé.
Per últim afegim un bon rajolí de suc de llimona.


Posem la barreja en un motlle amb paper especial.
Col·loquem la fruita com més ens agradi.
Jo he deixat la pell a les prunes, però els préssecs els he pelat.

Empolvorem amb sucre

Ho introduïm al forn calent a 180ºC durant 40 minuts.
Si volem que brilli un cop ho traiem del forn, en calent, el pinzellem amb melmelada