dissabte, 31 d’octubre de 2015

Crema de carabassa amb curri


Com cada any la nit del 31 d'octubre a casa celebrem la castanyada, fem un sopar especial, no molt pesada per que després mengem les castanyes i els moniatos cuits en forn i els panellets !!
Però hem adoptat altres costums, divertides, que és decorar la casa amb alguna teranyina, uns fantasmes, ratpenats ..
Un altre costum és buidar una carabassa, fer-li uns ulls i una boca terrorífiques i posar-li una espelma ..
Amb la carabassa podem fer moltes coses, cremes, pures, galetes, pa de pessic.
En aquesta ocasió vaig fer una crema al curri, i unes galetes que us mostraré en la següent entrada d'aquest bloc.
La recepta del bloc:Galletas para Matilde

Ingredients.


-1 Litre de brou de verdures o aigua
-600 Grams (aprox) de carbassa
-1 ceba
-4 pastanagues
-2 patates
-sal
-Oli d'oliva
-Curry en pols
-50 ml de nata líquida o LLet evaporada

En una cassola posem una mica d'oli, o mantega la ceba tallada a làmines i la deixem que es vagi coent, afegim també les pastanagues i les patates pelades i tallades petites, les deixem que es vagin sofregint.
Afegim la carbassa, amb cura que no ens quedi cap llavor ni tros de pell, i ho cobrim amb el brou, posem sal.
Ho deixem coure uns 30 minuts.
Retirem del foc li posem la nata liquida i el curri i ho triturem tot amb la batedora elèctrica.
El meu truc perquè em quedi amb la textura que m'agrada és retirar líquid abans de batre, després si la crema em queda espessa  torno a afegir caldo.
Les cremes són delicioses, calents fredes o temperades !!!






La carabassa buida te un aspecte terrorific!!!!