dissabte, 31 d’octubre del 2015

Panellets 2015

Que us agrada més la castanyada o el halloween?

A mi la castanyada però amb un toc de halloween, per que m'agrada posar alguna decoració a casa tipus teranyines o tires d'esquelets, buidar la carbassa i posar-li una espelma, això  ho porto fent fa molts anys, és el que més m'agrada .


Cada any, quan s'acosten aquestes dates, dic: aquest any no faré Panellets.
Amb tantes receptes com tinc pendents i tan poc temps com tinc repetir els panellets no em ve de gust, la veritat.
Però a casa volen, i també vol la meva mare, i la veïna Antonieta, i la Claudia ....
Així que cada any em torno a embolicar fent un munt, de tota manera aquest any els he reduït a la meitat, cada any faig uns 4 quilos, enguany s'han de conformar amb 2.
El que surt més car dels Panellets són els pinyons, sens dubte, però com ja us he dit en altres ocasions no els compreu dels que es diuen Xinesos, no tenen gust de res, i tampoc són barats.
Si el que que voleu és fer Panellets bons i no tan cars substituirem els pinyons per ametlla en granet o laminada, també us quedaran deliciosos!
Un altre consell que us dono és no comprar les ametlles i triturar-les a casa, no us quedarà bé, les ametlles tenen molt d'oli i és millor comprar-les ja mòltes.
Amb unes castanyes torrades, uns moniatos, uns panellets i una bona companyia ... feliç castanyada !!!!!

Ingredients.


-250 Grams de ametlles mòltes
-250 Grams de sucre
-150 Grams aprox. de patata
-Ratlladura de llimona
-200 Grams de pinyons
-200 Grams d'ametlla granet
-100 Grams de coco
-ous
-Maizena

També podem fer-los de xocolata o codonyat, com a la foto, o amb cireres confitades.
Primer bullim la patata amb pell, un cop està ben cuita la pelem i la deixem refredar.
Barregem el sucre amb l'ametlla la ratlladura de llimona i la patata, cal treballar bé que quedi la massa ben compacta. fer-ho amb les mans, sense problema, és una massa una mica enganxosa però s'ha de fer així.
Un cop tinguem la massa la deixem reposar un parell d'hores.
Separarem la massa en diverses parts, segons les varietats que anem fer.

Per fer els de coco agafem una part de la massa i la barregem amb el coco ratllat, ben pastat, fem unes boles i les passem per rovell d'ou, li donem la forma que ens agradi i les posem al forn uns 10 minuts a 200 graus.

Per fer els de pinyons agafarem part de la massa i farem unes boles, les passarem per maizena, després per clara d'ou, hem de tenir els pinyons barrejats amb el rovell d'ou, per a finalitzar enganxem en les boles els pinyons, posem al forn uns 10 minuts

Igual fem amb els d'ametlla, la posem amb el rovell d'ou i enganxem a la massa que hem passat per maizena i clara d'ou. i al forn.

Per fer els de codony estenem la massa i posem trossos de codony dins, enrotllem i després el tallem en porcions, ho passem per rovell d'ou,  empolvoreu amb sucre i al forn.

Si els fem de xocolata hem de fer unes boles, passar-les per ou batut i donar-li la forma que volem.Els posem al forn uns 10 minuts.
La xocolata el desfem al bany maria, i quan es tèbia posem una mica sobre o bé directament banyem el panellet.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.