dilluns, 26 d’octubre de 2015

Pastís de formatge mabre.



Després d'haver triomfat amb el meu pastís cheesecake de mantega de cacauet he decidit donar-li una volteta i fer-la tipus mabre, l'he vist al blog Kanela y limón, i he pensat ... aquesta, aquesta, fes-la!!!
He modificat una mica les quantitats, a casa tenim a un integrant de la família de super dieta, així que som menys a repartir!
Jo no sé si a vosaltres si us agrada la crema de cacauet, per que així, a cullerades no em sembla gens atractiva, és mes la trobo fins i tot una mica "rara", en canvi en galetes o en pastís li dóna un toc de sabor molt interessant, no creieu? 

L'Alfons diu que estava bo, però que no hauria de barrejar la xocolata amb la mantega de cacauet, massa sabors en un sol pastís ..

Ingredients.

Per a la base

-100 grams de Galetes
-50 grams de mantega

Per al farciment

-300 grams de Formatge Mascarpone
-100 grams de sucre blanc
-50 ml nata líquida 35%
- 1 cullerada de Maizena
-2 ous
-2 cullerades Mantega de cacauet
-1 cullerada de cacao pur en pols
-essència de vainilla
-Suc de llimona


Fem una base amb les galetes triturades barrejades amb la mantega liquida, posem la base en el fons del nostre motlle, feu servir el paper especial que després va molt bé per desemmotllar!, Que ens quedi tota la base ben coberta i una mica les parets.
Ho posem a la nevera que es refredi i ens quedi dur.
Preparem el farcit.
Posem unes gotes de suc de llimona a la nata, deixem reposar.
Batem el formatge amb la mantega de cacauet, la maizena i el sucre, ben batut que no ens quedin ni trossos ni grumolls.
Anem afegint els ous i seguim batent.
Afegim per últim la nata liquida i l'essència.
Partim la barreja en dues, a una part li posem el cacau en pols, remenem bé.
Traiem la base de la nevera i posem una petita part de la barreja amb cacau, a continuació una sense cacau, una altra vegada una amb cacau, un altre sense cacau, i així fins acabar els dos colors.
Introduïm al forn calent a 180º uns 20 minuts i després baixem el forn a 130º 75 minuts mes.

Quan traiem el pastís del forn la deixem refredar.
La podem decorar amb trossets d'avellana per sobre, o ametlla,o amb una cobertura de xocolata o potser uns cacauets a trossets.

Tros de pastís bonic i deliciós !!!!