divendres, 23 de novembre del 2012

Espirals de poma i panses

Aquesta recepta és molt fàcil però cal respectar els temps de fermentació i sobretot el temps de pastat, perquè és el que després farà que quedi més esponjós.
En realitat és com un brioix, només que li afegirem les panses, la poma i si ens agraden unes quantes nous.



Ingredients.

Per al brioix

-500 Grams de farina de força
-150 ml de llet
-25 Grams de llevat fresc
-50 Grams de mantega
-2 ous
-sal
-50 Grams de sucre.



Per al farciment


-3 Pomes tipus Golden
-50 Grams de panses. aprox.
-3 Cullerades de sucre
-una mica de canyella en pols
-aigua
-Melmelada ,de préssec per exemple .
-nous, opcional.



Per pintar

-1 ou
-una mica de llet
-sucre glas


Desfem el llevat a la llet una mica calenta.

En un bol posem la farina, la mantega a temperatura ambient, els ous batuts, una mica de sal, el sucre i la llet amb el llevat, ho pastem molt bé, ens ha de quedar una pasta que no se'ns enganxi a les mans , si se'ns enganxa anem afegint una mica més de farina. Cal pastar uns 10 minuts, aquest pas és molt important
Deixem reposar la massa en el mateix bol, tapat amb un drap, a temperatura ambient unes 3-4 hores mínim.

Quan ja tenim la pasta fermentada l'entenem en el marbre, veureu que s'encongeix però la textura permet estirar.la molt bé amb les mans, o amb un corro.
Posem al centre el farciment i el enrotllem com un caneló gegant, que quedi bé tancat.
Llavors anem talla’n porcions i les anem col.locant a la safata del forn, una prop de l'altra però no enganxades, perquè quan creixi la massa ja queden juntes.
El tornem a deixar reposar, almenys unes 2 hores, tapada Quan ja tenim la massa reposada la pintem amb ou batut amb una mica de llet i la posem al forn calent a 180 graus uns 20-25 minuts.


La traiem del forn i la pintem amb una barreja de llet i sucre glas, això ho hem de fer de seguida que surti del forn, quan encara sigui ben calenta perquè ens quedi molt brillant.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.