dijous, 15 de novembre de 2012

Rösti

El rösti en alemany, també Röschti és un plat de patates molt popular a la cuina de Suïssa. Es pot fer només amb el formatge i la patata, però el normal és afegir algun ingredient gras.

En aquest cas li he posat una mica de bacó tallat molt, molt petit i una mica de ceba.
Encara que els Suïssos ho fan amb mantega jo ho he fet amb una mica, molt poc, oli d'oliva.
No sé si cal dir que a casa ha agradat molt.

L'hem acompanyat d'una amanida.


Ingredients.


-600 Grams. aprox. de patates
-150 Grams de formatge Gruyere Suís
-1 ceba
-3 Tires de bacó
-sal
-oli d'oliva
-Pebre


Bullim les patates amb pell, no hi ha quedejarlas més de 15 minuts, han de queda cuites però no desfetes o massa toves.

Les deixem refredar, les pelem i les ratllem.
En una paella amb una mica d'oli fem la ceba fins que de transparent i el bacó tallat molt petit.
Ratllem el formatge gruyere.
Barregem les patates amb la ceba i el bacó i el formatge ratllat, posem una mica de sal i pebre.

En una paella amb molt poc oli calent posem tota la barreja i la aixafem bé, a manera de truita, tapem la paella i ho deixem coure uns 4 minuts per una banda i després fem el mateix per l'altre.

Llest per servir.