divendres, 2 de novembre de 2012

Pa de pessic de carbassa i pastanaga


Com cada any he buidat una carabassa, no gaire gran, i li he posat una espelma dins, la nit del 31 d'octubre.
I amb el farcit he fet aquest pa de pessic ...

Ingredients.

-130 Grams de farina
-100 grams de sucre blanc
-50 grams de sucre moreno
-1 sobre de llevat, tipus Royal.
-40 grams de mantega
-3 ous
-1 bol de pure de carbassa
-1 bol de `pastanaga ratllada
--ratlladura de llimona
-canyella en pols
-una mica de sal
-sucre glas per decorar


El puré ho farem bullint la carabassa amb una mica d'aigua, ho xafem i ho deixem refredar.
Ratllem les pastanagues.Reservem.


La mantega he d'estar a temperatura ambient. La barregem amb el sucre blanc i el sucre moreno, ben barrejades.
Incorporem els ous i seguim batent, afegim el puré de carbassa , ha de quedar una massa ben lligada, sense grumolls.
 A continuació posem la farina, el llevat, una mica de sal, la canyella, la ratlladura de llimona i seguim batent tot.
Hem de escalfar el forn a 180 graus.
Posem la massa en un motlle amb paper, o untat de mantega, perquè no se'ns enganxi.
Fiquem al forn uns 35-40 minuts.
Quan ho traguem del forn el deixem temperar i el empolvorem amb sucre glas.
Per a qui li agradi aquest bescuit queda molt bé amb una mica de gingebre mòlt, en lloc de canyella, jo no li he posat perquè potser als nens no els agradaria.

A casa ha tingut molt èxit, sobretot a Martí li ha agradat molt.