dilluns, 5 de novembre de 2012

Nyoquis amb espinacs

Els nyoquis (de l'italià gnocchi, plural de gnocco, 'pasta' i també 'grumoll' o 'piloteta') són un tipus de pasta italiana i s'elaboren amb patata o plàtan o yuca.

Dit això la recepta d'avui és nyoquis amb espinacs.
La primera vegada que vaig provar els nyoquis no em van agradar gens, estaven massa tous, i és que s'han de deixar coure just, just 1 minut, de seguida que pugen a la superfície ja estan cuits al punt.


Ingredients.



-500 Grams de nyoquis de patata
-500 Grams d'espinacs
-1 Got de nata liquida
-3 Tomàquets madurs
-100 Grams de formatge ratllat
-1 Gra d'all
-sal
-Pebre



  En aquesta recepta els espinacs les he comprat fresques, però també es poden fer amb espinacs congelats, encara que el sabor i la textura no és el mateix, i els nyoquis els he comprat al supermercat en bosses com la pasta fresca.El formatge ideal per a aquesta recepta és el Gruyère, jo he utilitzat un emmental ratllat.

Primer courem els espinacs amb una mica d'aigua i sal, durant uns 3 minuts, escorrem i reservem.


Coem els nyoquis, els posem en aigua bullint amb una mica de sal 1-2 minuts, seguida pugen a la superfície, ja estan llestos llavors.
Tallem els tomàquets petits.
Barregem els nyoquis amb el tomàquet, els espinacs, la dent d'all tallat, la nata líquida, la meitat del formatge, sal i pebre.
Ho posem en una font, amb l'altra part del formatge per sobre.
Finalment ho posem al forn a gratinar.

Llest per servir.