dissabte, 18 de gener de 2014

Pa de poma,avellanes i figues


Mas receptes amb pomes. 
Aquesta recepta l'he adaptat de una del  del bloc Comoju. 
A la recepta original només portava Poma, però jo li he posat unes quantes Figues tallades petites  i avellanes picades, ha quedat boníssim. 
De bon matí un trosset i un cafè ... i ja tinc energia per arribar fins al treball!

 
Ingredients.
*-250 grams  de farina- 2 cullerades de sucre + una mica més per l'acabat-20 grams de llevat fresc, o un sobre de llevat de forner en pols-Una mica de sal--30 grams.de mantega + una mica més per l'acabat
-180 ml ​​. de llet -3 pomes Golden
-Figues 
-Avellanes o nous

Barregem la farina amb el sucre , la sal i el llevat .
Afegim la llet tèbia amb la mantega fosa i barregem tot .
Comencem a pastar fins que veiem que ens queda una massa llisa .
Afegim les figues i els trossets de avellanes.
 Ho posem en un bol tapat amb un drap i deixem reposant fins que dobli el seu volum, unes 2 hores.
Quan estigui , traiem el gas a la massa pastant una mica i la dividim en dues parts . Estirem la primera de les masses amb ajuda d'un corró i tallem a tires d'uns 3 cm .
Anem posant les tires fen la forma del motlle fins a omplir-ho tot intercalant amb les làmines de poma .
Ho deixem reposar uns 30 minuts i ho posem al forn calent a 190 graus uns 40 minuts o fins que veiem que està daurat .
Un cop tret del forn , pinzellem amb una barreja de sucre i mantega fosa .



Fotos:Aniol