dilluns, 13 de gener de 2014

Pastís de poma, ametlles i coco

Com m'agrada aquest pastís de poma!
Amb ametlles i coco ... amb una massa cruixent de base.

Aquesta era una bona ocasió per posar la meva melmelada preferida, la de Ruibarbre en una recepta.
M'encanta la melmelada de ruibarbre encara aquí és imposible trobar-la, encara que si la venen a Andorra oa França i també a Alemanya

Pot semblar difícil no ho és, és molt fàcil, i encara que porta diversos ingredients són molt fàcils de tenir a casa i no són productes cars .. us animo a que encengueu el forn i us poseu mans a l'obra!
La recepta és del bloc l'Exquisit
 
Ingredients. 


per a la massa

-200 Grams farina
-1 Beina de vainilla
-50 Grams. sucre morè
-100 Grs. mantega
-2 Cullerades aigua molt freda
-Una mica de sal

 
-4 Cullerades de melmelada (en aquesta recepta melmelada de ruibarbre, però podem fer-la amb melmelada de préssec, albercoc o la que més ens agradi)
-4 Pomes Golden
-1 Cullerada de mantega
-1 Clara d'ou
-3 Cullerades de sucre glas
-50 Grams. ametlles laminades
- 25 grams. coco ratllat

 
Tallem la branca de vainilla per la meitat, raspem i barregem amb la farina, el sucre i la sal.
La mantega ha d'estar a temperatura ambient, l'anem barrejant, i també l'aigua ben freda.
Fem una massa que posarem damunt d'un paper de forn i la estirarem bé, que ens quedi tota la safata coberta de massa ben fina
Pintar la massa amb la melmelada, pelem i tallem fines les pomes i les posem per sobre de la melmelada.
Posem al forn 15 minuts a 200 graus, fins que la poma quedi tova.
Traiem del forn i repartir per sobre trossets de mantega

Batem la clara a punt de neu amb el sucre glas i el repartim per sobre de les pomes, després repartim per sobre el coco i les ametlles.
Tornem a posar al forn uns 15 minuts més
La podem menjar tèbia o freda