dimarts, 14 de gener de 2014

Pastís de patata i porro amb pasta brick

Aquest pastís, si recepta original del bloc Cocido de sopa era amb salmó fumat i patata.
Jo he fet una versió més rural .. menys glamurosa, ia les patates els he afegit trossets de bacó i xampinyons.
La massa brick la vaig comprar abans de Nadal a Macro, encara no he aconseguit trobar-la en els comerços de prop de casa, amb el que a mi m'agrada aquest tipus de massa ...

 
Ingredients


-7 Fulles de pasta brick
-3 patates
-2 porros
-2 ous
-10 xampinyons
-3 Tires de bacó
-150 Grams de formatge cremós (tipus Philadelphia)
-70 Ml d'creme fraîche o nata liquida, o llet evaporada
Oli d'oliva
-Sal
-Pebre



Bullim les patates amb la seva pell, quan ja estiguin a punt les traiem de l'aigua i les deixem refredar.
Netegem i tallem   els porros i els posem  amb una mica d'oli que ens quedin ben fets.
Netegem i tallem a làmines els xampinyons i els passem per una paella amb una mica d'oli, fins que perdin la seva aigua i ens quedin fets, però no molt passats.

Barregem els ous amb el formatge i la crema fraîche, sal, pebre,tot batut.
Posem les làmines de brick en un motlle rodó, hem de posar que sobresurtin per les vores, i entre full i full amb un pinzell pintem amb oli, perquè ens quedin cruixents.
Un cop tinguem els fulls posem les patates que teníem cuites pelades i tallades, els porros, i el bacó tallat molt finet.
Si volem podem fregir una mica el bacó.
Anem alternant les tres coses.
Posem per sobre la barreja d'ous, formatge 
i crema.
Amb les vores de la massa "tanquem" el pastís, no ens quedés tancat del tot, simplement el "tapem". I humitegem una mica amb una pinzellades d'aigua
El introduïm al forn calent a 200 graus uns 40 minuts.
Atenció al temps de cocció perquè aquesta massa es crema molt ràpid, sobretot la part de dalt que està en contacte directe amb la calor.
.