dimarts, 14 de gener del 2014

Pastís de patata i porro amb pasta brick

Aquest pastís, si recepta original del bloc Cocido de sopa era amb salmó fumat i patata.
Jo he fet una versió més rural .. menys glamurosa, ia les patates els he afegit trossets de bacó i xampinyons.
La massa brick la vaig comprar abans de Nadal a Macro, encara no he aconseguit trobar-la en els comerços de prop de casa, amb el que a mi m'agrada aquest tipus de massa ...

 
Ingredients


-7 Fulles de pasta brick
-3 patates
-2 porros
-2 ous
-10 xampinyons
-3 Tires de bacó
-150 Grams de formatge cremós (tipus Philadelphia)
-70 Ml d'creme fraîche o nata liquida, o llet evaporada
Oli d'oliva
-Sal
-Pebre



Bullim les patates amb la seva pell, quan ja estiguin a punt les traiem de l'aigua i les deixem refredar.
Netegem i tallem   els porros i els posem  amb una mica d'oli que ens quedin ben fets.
Netegem i tallem a làmines els xampinyons i els passem per una paella amb una mica d'oli, fins que perdin la seva aigua i ens quedin fets, però no molt passats.

Barregem els ous amb el formatge i la crema fraîche, sal, pebre,tot batut.
Posem les làmines de brick en un motlle rodó, hem de posar que sobresurtin per les vores, i entre full i full amb un pinzell pintem amb oli, perquè ens quedin cruixents.
Un cop tinguem els fulls posem les patates que teníem cuites pelades i tallades, els porros, i el bacó tallat molt finet.
Si volem podem fregir una mica el bacó.
Anem alternant les tres coses.
Posem per sobre la barreja d'ous, formatge 
i crema.
Amb les vores de la massa "tanquem" el pastís, no ens quedés tancat del tot, simplement el "tapem". I humitegem una mica amb una pinzellades d'aigua
El introduïm al forn calent a 200 graus uns 40 minuts.
Atenció al temps de cocció perquè aquesta massa es crema molt ràpid, sobretot la part de dalt que està en contacte directe amb la calor.
.










3 comentaris:

  1. Bufff: cómo tiene que estar!!! y eso de que no tiene glamour habría que hablarlo, ja ja ja.
    La masa brick y la filo ahora la tienen en mercadona, por si tienes alguno cerca. Si no has probado la filo, te la aconsejo, si te gusta la brick, todavía te gustará más. Es más fina de sabor, muy crujiente y como menos acartonada.

    Un besito

    ResponElimina
  2. Gracias por el comentario, yo compro en Mercadona y no he visto estas masas, como siempre voy corriendo.
    Abrazos desde Barcelona.

    ResponElimina
  3. Qué delicioso pastel, me encanta el relleno que has elegido, super apetecible!!!

    ResponElimina

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.