dimecres, 29 de gener de 2014

Pastís de poma amb crema de llimona


 Impossible resistir-me a una recepta amb pomes. 
Aquesta recepta és del bloc Cuchillito y tenedor. 
La proposta és fer tarteletas petites, però no tinc els motlles així que les he fet en una sola base. 
Quina olor!, Quin gust!! Que tot! La crema molt suau i la combinació de sabors una meravella, i molt fàcil de fer. 
Com sempre felicitar Mary per la seva recepta, gràcies Mary!


INGREDIENTS:

Per a la base

 
Per a la base

-125 Grams. de farina 
-65 Grams de mantega 
-1 Cullerada de sucre 
-2 Rovells d'ou 
-40 Ml d'aigua 
-sal

 

Per al farcit

-2 pomes 
- 250 g. de formatge fresc, Mato 
-1 Iogurt de llimona, - 
-100 G. de sucre glast + una mica per empolvorar 
- 2 ous 
  -30 G. de Maizena 
- Ratlladura de pell de llimona 
- Essència de llimona

 

Fem un volcà amb la farina i al mig posem la mantega a temperatura ambient i barregem bé amb la farina, fins aconseguir una textura sorrenca. 
Dissolem el sucre i la sal en l'aigua ben freda i ho incorporem a la barreja de farina. 
Barregem. 
Anem afegint els rovells d'ou i pastant fins aconseguir una massa homogènia. 
Tapem amb film i deixem reposar en fred mínim mitja hora. 

Posem la massa en un motlle, ideal si tenim paper per forn, folrem tot el motlle de manera que no ens quedi molt gruixuda.

Per fer el farcit barregem tots els ingredients, menys la poma, amb una batedora i posem el resultat sobre de la massa. 
Pelem i tallem la poma i anem col·locant a sobre.
Posem al forn calent a 180 graus, fins que veiem que la massa ha quallat, més o menys uns 40 minuts. 
Per decorar empolvorem amb sucre glas també podem pintar-la, en calent amb una mica de melmelada d'albercoc.