divendres, 31 de gener de 2014

Pa perdut..i trobat!

Per fer aquesta recepta necessitem uns ingredients molt, molt bàsics, podem canviar la nata per llet evaporada o llet normal.

La traducció d'aquesta recepta és una cosa així com ara Pa perdut .. perquè es fa amb aquesta barra de pa que ens ha quedat ... perduda.

Ingredients 

-Pa de dies anteriors 
-125 Ml de nata líquida, o llet evaporada, o llet 
-100 Grams de sucre 
-2 Pomes 
-Canyella en pols 
. Essència de vainilla o sucre avainillat 
-2 ous 
-Mantega

Folrem un motlle amb paper especial o el untem amb mantega. 
Pelem i tallem a trossos les pomes, tallem el pa en llesques no gaire fines. 
Posem en el motlle pa i poma que quedi tot ben col. locat. 
Barregem la resta d'ingredients i tirem la barreja sobre del pa i les pomes, que ens quedi ben repartit. 
Posem al forn calent a 170 graus uns 35 minuts. 
És molt millor deixar-ho unes hores que refredi bé abans de menjar-lo.

 
En aquest cas jo he elaborat un de petit, si ho volem més gran simplement doblem la quantitat dels ingredients. 
Esta "de mort" si li posem una mica de llet condensada o dolç de llet per sobre ..








I no ve al cas, però us deixo unes fotos fetes des dels Búnquers del Parc del Guinardó, des d'on podem veure Barcelona 360 graus,i fins i tot la neu al Pirineu.







dijous, 30 de gener de 2014

Bescuit marbre

Tinc un nou motlle, i porto dos dies fent pa de pessic ... és tan mono ... 
El primer dia vaig fer un de senzill, amb una mica de xocolata, en gotes, i quan estava fred li vaig posar una mica de sucre glas per sobre, aquest va ser vist i no vist.

Crec que d'aquest tipus de pa de pessic ja he posat diverses receptes, però vaja ... una recepta mai sobra, sempre hi ha un moment per poder fer un pa de pessic casolà. 
És un pa de pessic que es fa en un moment, sense necessitat d'embrutar gairebé res, a 170 graus 40 minuts i surt perfecte. 
Per donar-li un toc diferent vaig separar en dues parts la massa ia una li vaig afegir una mica de xocolata 70%, per tenir un efecte marbre. 
Vaig fer dos, un el vaig cobrir totalment amb xocolata, i un altre, el que va quedar a casa, només li vaig posar una mica per sobre.

 

Ingredients. 

-150 Grams de sucre 
-150 Grams de farina 
-1 Sobre de llevat 
-4 ous 
-100 Grams de mantega 
-Gotes de xocolata o xocolata valor pur, o essència de vainilla

Batem els ous amb el sucre, cal batre-ho molt bé, ideal amb el batedor de varetes elèctric. 
Afegim la farina i el llevat tamisada, i per últim la mantega fosa. 
Si li posarem xocolata o essència de vainilla li posem. 
En aquest punt jo vaig posar la limitada de la massa en el motlle, ia l'altra meitat li vaig afegir la xocolata, uns 50 grams, després vaig posar la msa amb la xocolata a sobre i amb una cullera el vaig moure només una mica. 
Fiquem al forn calent a 170 graus entre 35 i 40 minuts. 
Fet.

D'un dia per l'altre molt millor. 
Si li volem donar un bany de xocolata fonem xocolata al bany maria amb una mica de nata liquida 35% que el bescuit aquest fred li posem per sobre i deixem refredar una mica a la nevera.












Canalons de carn, xampinyons i carbassa

Quan vaig veure aquest recepta al bloc de Mary, Cuchillito y tenedor, vaig tenir clar que la volia fer. 
Jo sempre faig els canelons amb carn rostida, però amb els ingredients que portaven aquests estava garantit que sortiran bons. 
Dificultat .. que el farcit no està molt lligat i si ho fem amb les plaques tradicionals, les que es bullen, costen una mica de  tancar, com segur els faré més vegades la propera vegada comprare uns canelons que són com tubs i que no els necessites bullir dels que s'hidratan quan li poses la beixamel.

Li he posat la mateixa quantitat de  xampinyons que de carn i un tros de carbassa .. a casa els han devorat ..Els hi vaig fer a la meva mare, que li encanten els canelons i és molt exigent amb aquestes coses ... ja us explicaré ....

 

Ingredients. 

-300 Grams de carn picada de vedella / porc 
-300 Grams de xampinyons 
-200 Grams de carbassa 
-200 Grams aprox. de salsa de tomàquet 
-1 Ceba gran 
-orenga 
-alfàbrega 
-nou moscada 
-Sal 
-pebre 
-llet 
-Mantega 
-Farina 
-Plaques de canelons

-Formatge per gratinar

 

Posem en una paella una mica d'oli, tallem la ceba finita, i la deixarem que es vagi fent, posem també la carbassa tallada i quan ja estigui una mica feta hi afegim els xampinyons talladets a làmines. 
Finalment quan les verdures estiguin ben passada afegirem la carn picada, sal, pebre, orenga i alfàbrega, i unes cullerades de salsa de tomàquet, al gust.

Retirem i deixem que es temperi. 
Coem les places dels canelons. 
Fem una beixamel, com sempre, posant la mantega, la farina, que deixarem agafi una mica de color, i de seguida la llet temperada i anem remenant, hi posem nou moscada i una mica de sal. 
Muntem els canelons, els posem en una safata per forn posem a sobre una mica de salsa de tomàquet i la darrera capa de beixamel. 
Posem el formatge ratllat a sobre i gratinem ... irresistibles ...







dimecres, 29 de gener de 2014

Coca de Tomàquets

Aquesta recepta és del bloc Llima verda
Tinc diverses guardades d'aquest bloc que m'encanten i que penso anar fent, en realitat tinc mes receptes que temps ... i és que, encara que no ho sembli, i ho dic pels que em pregunteu quan em veieu, a casa també mengem moltes verdures al vapor però moltes moltes,, i molta llegum sense salses ni condiments, i molt peix i carn a la planxa ....

Jo a aquesta coca li diré "simpatica" que és una paraula que m'agrada molt, i que em recorda la tia Paquita que per dir que alguna cosa és bonica, la roba per exemple diu que és "simpatica", ia mi em fa molta gràcia. 
És curiosos que a casa gairebé ningú ens agradi el tomàquet cru,però en salsa i com per exemple en aquest cas al forn ens encanta ¿?

Ingredients 

-250 Grams de farina 
-100 Ml de llet 
-75 Ml d'oli d'oliva suau 
-15 Grams de llevat fresc 
-Sal 
-Orenga 
-Pebre
-Tomàquets Cherry pera

 Fem un volcà amb la farina i posem al centre una mica de sal, l'oli, la llet temperada i el llevat. 
El anem pastant tot, potser hem d'afegir una mica de farina, ens ha de quedar una massa que no se'ns enganxi a les mans. 
Pastem bé i fem una bola. 
Ho deixem reposar fins que dobli el volum, unes 2 hores

Passat el temps de repòs estirem la massa, que ens quedi fina, pintem amb oli d'oliva i posem els tomàquets tallats per la meitat sobre, empolvorem amb orenga, una mica de sal, pebre i un rajolí d'oli. 
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 20 minuts. 
Calenteta esta bonissima!





Pastís de poma amb crema de llimona


 Impossible resistir-me a una recepta amb pomes. 
Aquesta recepta és del bloc Cuchillito y tenedor. 
La proposta és fer tarteletas petites, però no tinc els motlles així que les he fet en una sola base. 
Quina olor!, Quin gust!! Que tot! La crema molt suau i la combinació de sabors una meravella, i molt fàcil de fer. 
Com sempre felicitar Mary per la seva recepta, gràcies Mary!


INGREDIENTS:

Per a la base

 
Per a la base

-125 Grams. de farina 
-65 Grams de mantega 
-1 Cullerada de sucre 
-2 Rovells d'ou 
-40 Ml d'aigua 
-sal

 

Per al farcit

-2 pomes 
- 250 g. de formatge fresc, Mato 
-1 Iogurt de llimona, - 
-100 G. de sucre glast + una mica per empolvorar 
- 2 ous 
  -30 G. de Maizena 
- Ratlladura de pell de llimona 
- Essència de llimona

 

Fem un volcà amb la farina i al mig posem la mantega a temperatura ambient i barregem bé amb la farina, fins aconseguir una textura sorrenca. 
Dissolem el sucre i la sal en l'aigua ben freda i ho incorporem a la barreja de farina. 
Barregem. 
Anem afegint els rovells d'ou i pastant fins aconseguir una massa homogènia. 
Tapem amb film i deixem reposar en fred mínim mitja hora. 

Posem la massa en un motlle, ideal si tenim paper per forn, folrem tot el motlle de manera que no ens quedi molt gruixuda.

Per fer el farcit barregem tots els ingredients, menys la poma, amb una batedora i posem el resultat sobre de la massa. 
Pelem i tallem la poma i anem col·locant a sobre.
Posem al forn calent a 180 graus, fins que veiem que la massa ha quallat, més o menys uns 40 minuts. 
Per decorar empolvorem amb sucre glas també podem pintar-la, en calent amb una mica de melmelada d'albercoc.







dimecres, 22 de gener de 2014

Pastís de pasta de full i xocolata

Aquesta recepta, bé en realitat l'he canviat tant que gairebé no puc dir que l'he copiat d'una revista. 
L'original era amb base de massa brisa, i no portava sucre en el farciment, no em vaig atrevir a fer-la sense sucre..
Com l'he regalat jo personalment no puc dir si estava bona, encara que l'olor era espectacular, però els que la van menjar m'han dit que estava super bona, crec que volen repetir ...

 
Ingredients. 


-1 base de pasta de full 
-4 ous 
-50 Grams de farina 
-50 Grams de sucre 
-50 Grams de mantega 
-200 Grams de xocolata sense llet, millor el de postres 
-xocolata blanca 
-Avellanes


 
Posem la massa de pasta de full en un motlle li la punxem amb una forquilla, perquè no pugi al posar-la al forn. 
Reservem. 
Desfem la xocolata i la mantega, al bany maria o al microones. 
Reservem. 
Batem els ous amb el sucre, anem afegint la farina, i finalment la xocolata i la mantega que havíem fos. 
Posem aquesta barreja sobre de la pasta de full i posem xocolata blanca ratllada a sobre. 
Introduïm al forn calent a 170 graus uns 30 minuts. 
5 minuts abans de treure el pastís del forn podem posar-li per sobre avellanes triturades, com en aquest cas, o ametlles, o fins i tot pinyons. 
Perquè no ens baixi el farciment quan la traiem del forn és millor deixar-dins del forn apagat uns 5 minuts, i després altres 5 amb la porta 
mig oberta.






Homemade Samoas Girl Scout Cookies

Les Samoas són les galetes típiques de les Girls Scouts als EUA que des de principis del segle passat les anaven venent de casa a casa, encara que ara s'han modernitzat i crec que es poden comprar fins i tot per internet.


Per a la massa: 


-75 grams de sucre glast
-200 grams de farina 
-110 grams de mantega
-1 ou  
-1 cullerada d'essència de vainilla 
-Una mica de sal 


Per a la cobertura 

-Xocolata de cobertura 
-Ametlles laminades 
-Caramels de toffe 
-Coco
-Fideus de xocolata 

Barregem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i la sal just fins a incorporar els ingredients , no cal batre-ho molt perquè s'omple d'aire la massa i per fer galetes no cal .
Afegim a continuació l'ou batut i la vainilla i després la farina a poc a poc.
Quan tinguem la farina ben incorporada a la massa , fer una bola i la posem entre dos papers de forn , l'estirem bé donant el gruix d'una galeta , ni molt fina , es cremaria de seguida , ni molt gruixuda .. 
col ·loquem sobre una safata i deixem reposar a la nevera mínim 1 hora , la massa ens quedarà una mica endurida .

Passat el temps de repòs , tallem la massa amb les formes que ens agradi i les posem sobre un paper per forn i damunt d'una safata .
Introduïm al forn calent ba 180 graus fins que tinguin color , uns 10 minuts .
Com a la primera tanda segur no ens caben totes les galetes al forn la massa la tornem a ficar a la nevera , així és molt més fàcil tallar les galetes .
La recepta original es fa amb sucre glast, jo no tenia a casa, així que les vaig fer amb sucre normal, una altra solució és batre el sucre amb el batedor elèctric fins que ens quedi ben mòlt.

 Per fer les cobertures cal esperar que les galetes estiguin fredes. 
Les de caramel les ha cobert amb una capa de caramels toffe que he desfet al bany maria. 
Les he empolvorat amb coco ratllat que he torrat uns 2 minuts al forn. 
Les de xocolata les he banyat amb la xocolata de cobertura, també desfet al bany maria, i algunes les he empolvorat amb fideus de xocolata, altres amb ametlles filetejades.
















dissabte, 18 de gener de 2014

Pa de poma,avellanes i figues


Mas receptes amb pomes. 
Aquesta recepta l'he adaptat de una del  del bloc Comoju. 
A la recepta original només portava Poma, però jo li he posat unes quantes Figues tallades petites  i avellanes picades, ha quedat boníssim. 
De bon matí un trosset i un cafè ... i ja tinc energia per arribar fins al treball!

 
Ingredients.
*-250 grams  de farina- 2 cullerades de sucre + una mica més per l'acabat-20 grams de llevat fresc, o un sobre de llevat de forner en pols-Una mica de sal--30 grams.de mantega + una mica més per l'acabat
-180 ml ​​. de llet -3 pomes Golden
-Figues 
-Avellanes o nous

Barregem la farina amb el sucre , la sal i el llevat .
Afegim la llet tèbia amb la mantega fosa i barregem tot .
Comencem a pastar fins que veiem que ens queda una massa llisa .
Afegim les figues i els trossets de avellanes.
 Ho posem en un bol tapat amb un drap i deixem reposant fins que dobli el seu volum, unes 2 hores.
Quan estigui , traiem el gas a la massa pastant una mica i la dividim en dues parts . Estirem la primera de les masses amb ajuda d'un corró i tallem a tires d'uns 3 cm .
Anem posant les tires fen la forma del motlle fins a omplir-ho tot intercalant amb les làmines de poma .
Ho deixem reposar uns 30 minuts i ho posem al forn calent a 190 graus uns 40 minuts o fins que veiem que està daurat .
Un cop tret del forn , pinzellem amb una barreja de sucre i mantega fosa .



Fotos:Aniol












dijous, 16 de gener de 2014

"manitas" peus de porc amb bolets

Aquesta recepta l'he adaptat d'una del bloc Les receptes del Miquel. En aquest bloc hi ha un munt de receptes molt interessants. 
Ell proposa que els bolets siguin ceps, en aquest cas jo vaig posar un pot de bolets variats. 
No he provat aquesta recepta, ja se que els que cuinen han de provar les seves creacions, però ami no m'agraden gens aquest tipus de guisats.


-3 peus de porc (6 meitats)
-200/300 grams bolets, congelats, frescos,o de llauna 
-1 ceba gran
-1 pastanaga gran
-2 grans d'all
-160 ml de vi negre
-Romaní
 -100 ml de brou de bullir els peus 
-Sal
-pebre 
-LLorer
-Julivert 
-Avellanes torrades 
- 1 trosset de pa torrat

Posem a bullir els peus de porc amb aigua que els cobreixi sal, pebre, 1 fulla de llorer, necessitarem unes 3 hores de cocció mínim en olla normal, menys si ho fem a l'olla exprés.
Quan estiguin els deixem refredar i els desossem i tallem a trossets. 
Reservem

Colem i reservem part del brou de cocció. 
Fem el sofregit en una cassola, posem oli d'oliva i sofregim l'all, la ceba i la pastanaga, tot tallat petit, la branqueta de romaní i ho deixem fer fins gairebé caramel · litzar i remenant a foc mitjà 

Afegim els bolets tallats els saltegem que perdin l'aigua, afegim el vi a poc a poc perquè es vagi tot coent. 
Quan el vi s'hagi evaporat afegir l'aigua reservada de la cocció i afegir els peus de porc i remenar bé i continuar la cocció a foc lent, tapat i remenant de tant en tant uns 10 minuts. 
Preparem una picada amb les avellanes, julivert i un trosset de pa sec i l'hi afegim al guisat i deixem coure uns minuts més.