dijous, 19 d’octubre de 2017

Albergínies amb formatge ricotta




Les albergínies m'agraden molt , es podem cuinar de moltes formes, en truita, al forn, al wok, farcides, com a lasanya o canelons, alboronía ..
Aquest cop les vaig fer amb formatge ricotta i tomàquet, delicioses.

Podem comprar la salsa de tomàquet feta, ens facilita molt la recepta, però queda molt millor amb salsa de tomàquet feta a casa.

Ingredientes

- Albergínies
-Salsa de tomàquet
-Formatge ricotta
-Alls
-Oli d'oliva
-Orenga
-Pebre
-Formatge ratllat


Rentem i tallem al llarg i fines les albergínies les empolvorem amb sal i les deixem a sobre d'un escorredor 1 hora, mes o menys, que perdin aigua, així ens assegurem que no queden amargues.
Les eixuguem amb un drap net i les posem en una safata per forn.
Les introduïm al forn calent  a 200 graus uns 30 minuts, que ens quedin cuites, però no cremades!
Tallem els alls molt petits i els posem amb l'oli.
En un motlle per forn posem una capa d'albergínies, les pinzellem amb l'oli amb all, afegim una mica de pebre, posem una fina capa de formatge ricota, tomàquet, empolvorem amb orenga i una altra albergínies, i així 3 o 4 capes.
Acabem amb una capa d'albergínies,tomàquet i formatge ratllat.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 15 minuts.
A punt per servir calent o temperat.