dilluns, 16 d’octubre de 2017

Cigrons amb espinacs, bacallà i ou


Plat únic, saludable, fàcil de fer i amb cigrons, un producte que ho té tot bo bonic i barat !!
Aquestcap de setmana, que no teniem pont... que l'Alfons estava a New York, l'Alfons treballant... i jo amb un munt de coses per fer i organitzar vaig pensar que havia de fer un plat que no em ocupés molt de temps a la cuina.

Els cigrons els poso en remull 24 hores abans de coure'ls, amb aigua calenta i sal.
El Bacallà ho compro salat i el tinc dos dies en aigua, canviant l'aigua 2 vegades al dia.


Ingredients

-500 grams de cigrons Fuentesauco
-1 porro
-2 pastanagues
-1 ceba
-2 patates
-2 fulles de llorer
-2 grans d'all
-1 culleradeta de pebre vermell dolç
-sal
-oli d'oliva
-300 grams de bacallà
-200 grams d'espinacs
-1 ou dur per persona

Un cop tinguem els cigrons remullats els escorrem rentem bé i els cobrim amb aigua freda, afegim  sal i el llorer i els posem a escalfar, afegim el porro tallat, les patates, la ceba i les pastanagues.
Els deixem bullir fins que estiguin cuits, en l'olla exprés és menys temps, a l'olla tradicional unes 2 hores o una mica més.
En una paella posem una mica d'oli,, els espinacs han aquedar deshidratats, pasen una mica per la paella els grans d'all picats i per últim afegim la culleradeta de pebre vermell, li fem un voltes i posem una mica de brou dels cigrons, aquest pas ha de ser ràpid, si es crema el pebre  quedarà amarg
Quan falta poc per acabar la cocció, en aquell punt que gairebé tenim cuits els cigfrons però els falten 10 minuts mes afegim els espinacs i en els últims 3 minuts els trossos de bacallà dessalat.
Servim amb ou dur, picat o a trossos més gran.