dilluns, 23 d’octubre del 2017

Panellets 2017. La recepta



Gairebé bé sense adonar-nos un any mes ja estem preparant la castanyada. El temps passa de pressa, molt de pressa.
Encara no els he elaborat, els faré aquest cap de setmana, per que cal deixar-los uns dies reposar, estan mes bons, això és perillós, per que a casa ens ha passat de no tenir ni un el dia 31 per que ens els havíem menjat tots !! i això que jo els faig a quilos, és un perill tenir-los a casa per que són tan bons, i només els mengem un cop l'any ...

La recepta serveix d'un any per a un altre, sempre la mateixa, jo afegeixo patata i sempre faig alguna varietat nova, aquest any he pensat fer alguns amb festucs.
Aquest divendres, puntualment visitaré Casa Ruiz i compraré el necessari per fer almenys un parell de quilos, espero tenir algun ajudant a casa ...
Feliç setmana.



Ingredients.


-250 Grams de ametlles mòltes
-250 Grams de sucre
-150 Grams aprox. de patata
-Ratlladura de llimona
-200 Grams de pinyons
-200 Grams d'ametlla granet
-100 Grams de coco
-ous
-Maizena

També podem fer-los de xocolata o codonyat, com a la foto, o amb cireres confitades.
Primer bullim la patata amb pell, un cop està ben cuita la pelem i la deixem refredar.
Barregem el sucre amb l'ametlla la ratlladura de llimona i la patata, cal treballar bé que quedi la massa ben compacta. fer-ho amb les mans, sense problema, és una massa una mica enganxosa però s'ha de fer així.
Un cop tinguem la massa la deixem reposar un parell d'hores.
Separarem la massa en diverses parts, segons les varietats que anem fer.

Per fer els de coco agafem una part de la massa i la barregem amb el coco ratllat, ben pastat, fem unes boles i les passem per rovell d'ou, li donem la forma que ens agradi i les posem al forn uns 10 minuts a 200 graus.

Per fer els de pinyons agafarem part de la massa i farem unes boles, les passarem per maizena, després per clara d'ou, hem de tenir els pinyons barrejats amb el rovell d'ou, per a finalitzar enganxem en les boles els pinyons, posem al forn uns 10 minuts

Igual fem amb els d'ametlla, la posem amb el rovell d'ou i enganxem a la massa que hem passat per maizena i clara d'ou. i al forn.

Per fer els de codony estenem la massa i posem trossos de codony dins, enrotllem i després el tallem en porcions, ho passem per rovell d'ou,  empolvoreu amb sucre i al forn.

Si els fem de xocolata hem de fer unes boles, passar-les per ou batut i donar-li la forma que volem.Els posem al forn uns 10 minuts.
La xocolata el desfem al bany maria, i quan es tèbia posem una mica sobre o bé directament banyem el panellet.







http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2016/10/panellets-2016_28.html





http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2015/10/panellets-2015.html





http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2014/10/httplacuinadelucia.html







http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2013/11/castanyadahalloweenpanellets-i-galetes.html









http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2012/10/panellets.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.