dilluns, 11 de juny de 2018

Coca de fruita i cabell. Temps de Revetlles




I així com el que no ho vol, sense adonar-nos ha arribat el temps de les revetlles.

Com cada any començo a practicar, encara que sempre faig la mateixa recepta de base, aquest any he de fer coques per a una festa que tenim el dia 22, així que he d'assegurar-me que quedaran perfectes!!!



ingredients.

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina de força
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc
.

Per fer la Coca.

-200 Grams de farina de força
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-2 cullaradetas d'aigua de tarongina


-1 ou per pintar la coca.
-Ametlla llaminada
-Cireras I fruita confitada

-Cabell d'angel


Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ho pasten uns 15 minuts amb la màquina o mes temps si ho fem a mà, pensar que més temps de pastat mes esponjosa ens quedarà.

Posem les ametlles una estona en remull en aigua.
Posar un paper per al forn i col · locar  la meitatde la massa amb la forma de la coca, extenem el cabell per sobre i posem l'altre meitat de la masa amb el gruix que vulguem, ben estirada heu de saber que creixerà molt ja que farem un segon repòs.,la decorem amb les ametlles, les cireres o la fruita la deixem reposar una hora atemperatura ambient.
La pintem amb ou batut i ja la fiquem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.