dijous, 28 de juny del 2018

Coca de llardons per a principiants


Bon dia.
avui segueixo amb la recepta de coques pas a pas, aquesta és la més fàcil entre les més fàcils, la de llardons.
Perquè sigui senzilla la pasta de full la comprarem feta, fresca o congelada, ja sabeu que es pot fer a casa, i no és difícil però aqui del que es tracta és d'elaborar una coca per cuiner@s es sense experiència.

Només necessitarem 4 ingredients:
Massa de pasta de full, llardons, pinyons i sucre ... ah !! i un ou per pinzellar i que ens quedi ben brillant!

Consells.
Compreu els ingredients de qualitat, per exemple uns llardons en una cansaladeria de confiança, i els pinyons  d'aqui, mai dels xinesos, a part que també són cars no tenen cap sabor.
Podem perfectament substituir els pinyons per ametlles laminades, en granet o en palet.

La coca de llardons i pasta de full la podem fer en dues versions, un molt fina i cruixent, que es trenca, i una altra una mica més gruixuda, l'única diferència és l'aixafar-la amb el corró.


Anem a per la primera.

Si volem fer la coca molt prima.
Primer triturem els llardons, els piquem una mica, amb el corró mateix, estirem la massa de pasta de full i posem els lladorns sobre ben repartits, espolvorem amb sucre i doblem la massa, l'anem estirant amb el corró, i la tornem a doblegar, i la tornem a estirar, d'aquesta manera ens quedarà una coca llisa amb els llardons ben enganxats a la pasta de full, la podem estirar fins a fer-la tan prima com vulguem.
Amb una forquilla punxem per tota la coca, perquè la pasta de full no pugi.

Posem, com sempre els pinyons en remull uns minuts.

Pintem la coca amb ou batut, empolvorem amb sucre i li posem els pinyons ben repartits.

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 35 minuts, anem controlant la cocció, per que veurem que està a punt quan queda ben torrada.


L'altra versió, és gairebé el mateix.

Posem en remull els pinyons uns minuts ...

Triturem els llardons.
Estirem la meitat de la pasta de full i posem els llardons a sobre, espolvorem amb sucre i posem l'altra part de la massa a sobre.
Segellem les vores amb una forquilla,  i punxem amb la mateixa forquilla per tota la coca.

Pintem la coca amb ou batut, espolvorem amb sucre i posem a sobre els pinyons.
Introduïm al forn calent a 190 graus uns 35 minuts, els mateix que l'anterior, controlant la cocció, ens ha de quedar torrada però en cap cas cremada.


Aquest any vaig fer la segona versió!



1 comentari:

  1. Harrah's Sands Casino Resort | Las Vegas, Nevada
    Harrah's Las Vegas Casino Resort is one 샌즈카지노 of the most luxurious hotel and casino resorts in Las Vegas. The property features 1xbet over 3,000 youtube to mp3 rooms, suites,

    ResponElimina

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.