dimecres, 27 de juny del 2018

Coca per a principiants.La recepta més fàcil

Aquesta entrada la faig per que els que em coneixeu i heu provat les meves coques em comenteu que heu provat de fer-les i no us han quedat prau bé.
Avui faré una entrada per explicar-vos pas a pas l'elaboració.

Consells.
Feu servir Farina fluixa, o farina normal.

Hi ha molta gent que diu quemillor la farina de força, no cal, ja que aquest tipus de massa no porta ni molt sucre ni molta mantega.
La farina fluixa es pot comprar, per exemple, a casa Ruiz. Casa Ruiz val 1'50 el quilogram.

Un altre bon consell és que heu de posar l els pinyons o atmelles uns minutets en remul, d'aquesta manera us quedaran perfectes, si no ho feu a posar-los al forn de seguida es cremaran i és una pena.

La fórmula màgica és fer una massa mare entre 12/24 hores abans,  perquè ens quedi molt esponjosa, la massa mare és una barreja de 3 ingredients, farina, llevat fresc i llet.

La massa de la coca ha de ser molt esponjosa, perquè això necessita agafar molt aire, així que hem de fer un pastat una mica llarg.

Ho podem fer a mà, durant uns 20/25 minuts, o amb una màquina, pot ser una senzilla, l'únic que cal és que tingui l'accessori del ganxo pastador.

Aquesta recepta que  us ensenyaré és molt senzilla, he provat fer altres, amb mes ou, amb mes farina però aquesta és, amb diferència, la millor.

Aquest tipus de massa també la podem congelar, us explico:
Com algunes vegades no tinc temps, o sé que no ho tindré, faig la coca,afegeixo les fruites de sobre i abans que comenci el darrer temps de repòs la poso a sobre d'un motlle i la embolico en paper film i la congelo, així que dia que la vull utilitzar només he de treure-la del embolcall i deixar-la reposar unes 4 hores, pintar amb ou, posar-li els pinyons i enfornar, queda perfecta, com acabada de pastar.

I dit  això anem a per la recepta pas a pas.

Aquesta recepta l'anomenarem Coca per a principiants.


Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc
.

Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-2 cullaradetas d'aigua de tarongina


Per decorar 

-1 ou per pintar la coca.
-Pinyons
-Cireras I fruita confitada


Primer pas:
Primer prepararem una massa mare.
La preparem amb la llet amb el llevat i la farina, ben barrejat tot. l'hem de deixar reposar entre 12/24 hores tapada amb un drap, a temperatura ambient.

Segon pas
Quan ja tenim la massa mare la barregem en un bol amb la resta d'ingredients, farina, sucre, llet,ou, mantega,ratlladura de pell de llimona, sal i l'aigua de tarongina .
Molt, molt important és posar la mantega freda a trossets.
Ho pastem uns 15 minuts amb la màquina ,o 20/25 minuts si ho fem a mà.

Tercer pas:

Posem la massa sobre d'un paper especial per a forn, li donem la forma de la coca, cal saber que aquesta massa creixerà molt així que no hem de fer-la molt grossa es pot estirar bastant.
(La massa és una mica enganxosa, per poder treballar-la bé és millor humitejar les mans una mica amb aigua)

Col·loquem les fruites confitades i els pinyons que havíem deixat en remull.
Tornem a deixar reposar, aquest cop entre 1 hora , no necessita gaire més temps, ja veureu com la massa ha crescut bastant, la pintem amb ou batut i la posem al forn calent a 180 graus 25 minuts ..

Darrer pas


Ens la mengem tota, amb la família, amb els amics, amb convidats, us encantarà.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.