dimarts, 30 d’octubre de 2012

Mandonguilles

Avui un clàssic ... Qui no ha fet o ha menjat unes mandonguilles casolanes? sobretot si tenim nens.


Fa temps vaig penjar una recepta, aquesta l'he "millorat". Les faig de la forma més senzilla, un sofregit, carn de primera de porc i vedella, al 50%, i els ingredients principals ... temps i afecte.





Ingredients


-250 Grams de Carn de vedella picada
-250 Grams de carn de porc picada
-1 Ceba
-1 Gra d'all
-3 tomàquets
-1 Got d'aigua o brou
-sal
-pebre
-farigola
-una mica de pa ratllat o molla de pa mullada en llet
-1 ou
-Oli d'oliva
-Farina
-Julivert


Barrejarem la carn picada amb una mica de sal, pebre, julivert picat, la molla de pa mullada en llet, o 2 cullerades de pa ratllat i l'ou.
Quan ho tinguem ben barrejat fem les boles i les passem per la farina, fregim en oli calent. Reservem.

Piquem la ceba, ben picada, i la dent d'all i el sofregim en oli, quan quedi transparent afegirem els tomàquets també tallats petits, ho deixem sofregir fins que el tomàquet quedi molt fet.
Posem llavors les mandonguilles i el got d'aigua o brou, rectifiquem de sal y una miqueta de farigola.
Ho deixem coure uns 10 minuts ... i llest per servir.
Nosaltres l'acompanyem d'alguna verdura al vapor o arròs blanc llarg que acompanya molt bé amb aquest tipus de plats.
L'èxit d'aquesta recepta a casa està assegurat.