dijous, 27 de juny de 2013

10 Aliments que protegeixen el nostre cor

Cada mes ens arriba al nostre departament, a través de la Fundación Española del Corazón, una revista molt interessant anomenada Salud & corazón.

Aquest mes parla, en un ampli reportatge, de 10 dels aliments que protegeixen el nostre cor.
Aquests 10 aliments està demostrat, a través d'estudis, que tenen uns efectes molt beneficiosos en el nostre organisme, i si us fixeu són uns aliments molt comuns en els nostres mercats i segur que també a les nostres cuines.
Com aquest bloc és de cuina m'ha semblat molt interessant fer un petit resum, per que com diu l'article .... ja ho va dir Hipocrates 460 anys abans de Crist .... Som el que mengem.

BRÓCOLI.
Te un alt contingut en vitamina C, vitamina A, potassi, àcid fòlic, calci i ferro.
També conté fibra i ajuda a regular el sucre i la insulina en sang

VI NEGRE.
Conté tanins resveratrol i antioxidants. Pres sempre amb moderació.
Millora el flux sanguini i la vasodilatació impedint l'oxidació del colesterol dolent LDL, augmenta el colesterol bo HDL, i impedeix el dipòsit de greixos a les parets de les artèries

CURRY.
Té propietats antiinflamatòries i antioxidants.
És un valuós condiment amb propietats de protecció hepaticas, ja que ajuda a que la bilis sigui més fluida.

OLI D'OLIVA.
Conté àcids grassos insaturats i és ric en vitamina E, d efecte antioxidant, redueix la gana i millora les funcions metabòliques i el desenvolupament cerebral.
També protegeix els nostres ossos gràcies a la millor absorció de la vitamina D i el calci i també és un protector estomacal davant les secrecions àcides.

SALMÓ.
La greixos amb àcids Omega 3 que conté el Salmó es relacionen amb certa protecció davant les malalties cardiovasculars i la demència.
Ajuda a millorar el perfil lipídic, l'equilibri entre el colesterol bo i el dolent.
Conté abundant vitamina D, i vitamines B6, i B12.

LLAVOR DE LLI
Conté Omega 3 i gran quantitat de fibra.
Ajuda a reduir els nivells de colesterol dolent i millora la situació del sistema circulatori.

MADUIXES
Tenen un gran poder antioxidant, i un alt contingut en vitamina C, fibra, folat i potassi.
Altres dels seus components són l'àcid elàgic i les antiocianinas són polifenols amb gran poder anticancerigen, tant per prevenir com per bloquejar les cèl · lules danyades.

NOUS.
Contenen una combinació d'antioxidants, més gran que qualsevol fruit sec de closca dura.
Àcids Omega 3, vitamina E i magnesi.
Són una font de proteïnes d'alta qualitat a més de tenir vitamines, minerals i fibra.
Estan lliures de làctics i gluten

XOCOLATA NEGRE
Ric en flavonoides, un tipus d'antioxidants que afavoreixen la regulació de la tensió.
També conté resveratrol i fenols de cacau que ens ajuden a protegir la cèl•lules contra els danys.
Ric en minerals com el potassi, fòsfor, seleni i magnesi.


LLEGUMS
Molt riques en fibres, proteïnes i desenes de nutrients clau en la nostra alimentació.
S'ha demostrat que redueixen el risc cardiovacular, la hipertensió anterial i la diabetis tipus 2.
La fibres que contenen al costat dels seus nutrients, tan beneficiosos, permeten reduir el colesterol en sang i ajuden a aprimar si s'acompanyen d'una dieta equilibrada.