dilluns, 3 de juny de 2013

Arròs caldós amb sípia i cloïsses


Aquest arròs que us proposo avui és molt fàcil de fer i està molt bo. A casa l'arròs sempre triomfa, sobretot entre els més grans.
Per facilitar la recepta podeu fer servir un brou de peix de bric.
L'arròs, per descomptat, sempre bomba, la diferència és molt grnade entre un arròs normal o el bomba, sempre us quedarà millor amb aquest últim.

Ingredients.


-2 Sípies mitjanes
-1 ceba
-1 Gra d'all
-1 Pebrot verd
-1 / 2 pebrot vermell
-2 Tomàquets madurs
-300 Grams d'arròs bomba
-300 Grams. aprox. de cloïsses o rosellonas
-2 Litres de brou de peix
-safrà. opcional.
-Sal
-Oli d'oliva

No oblideu de posar les cloïsses en remull amb aigua salada almenys una hora abans de cuinar-les.
Posem una mica d'oli a la cassola i afegim la ceba i l'all picats o ratllats, ho deixem fer a foc lent uns 10 minuts, hi afegim després els pebrots tallats molt petits i també els deixem uns 10 minuts.
Seguidament afegim els tomàquets, tallats o ratllats però sense la pell ni les llavors.
Els deixem que es facin i afegim les sípies tallades petites, també posem la salsa de les sípies, això ens aporta molt gust.
 Ho deixem uns 5 minuts més i afegim l'arròs, li donem una volta i posem el brou, jo sempre escalfo el brou a part i ja ho afegeixo calent.
Ho deixem coure a foc mig uns 10 minuts i després baixem el foc, ho deixem coure a foc baix uns 8 minuts mes.
Afegirem les cloïsses uns 3-4 minuts abans d'apagar el foc.