dilluns, 3 de juny de 2013

Pastís de Peres



Aquesta recepta és del blog cuchillito y tenedor, us ho recomano per que Mary elabora unes receptes espectaculars, estan totes molt ben explicades i les fotos està molt ben fetes, es pot fins a sentir l'olor seves creacions.
Gràcies Mary per les teves receptes, són una font d'inspiració.
Les peres que ha utilitzat són les del tipus Williams, millor si etsan madures per que s'aprecia més el seu sabor.

Podem falicitar la recepta amb una massa brisa que comprem en una botiga o super.
En aquest cas he seguit la recepta passat a pas i l'he elaborat jo.

250 grams de farina
-110 Grams de mantega
-2 Culleres de sucre
-100 Ml d'aigua.
- 3 ous
-1 Iogurt grec
-200 Ml. de nata líquida 35% mg
- 100 grams d'ametlla mòlta
-100 Grams de sucre.
-4 Peres Willians
-Canyella mòlta.
- Sal

Posem la farina amb una mica de sal, les dues cullareades de sucre i la mantega a temperatura ambient en un bol ho anem barrejat tot i anem afegint l'aigua fins que ens quedi una massa sueva i llisa.

Emboliquem aquesta massa i la deixem reposar a la nevera un minim de 15 minuts.
Quan hagi passat el temps de repòs de la massa la posem en un motlle i la punxem una mica en el fons amb una forquilla.


Reservem a la nevera.

Fem el farcit barrejant la resta d'ingredients, menys les peres, ho podem fer amb la batedora elèctrica.
Col · loquem aquesta barreja sobre de la base.
Pelem i tallem les peres i l'anem poneiendo dins de la massa, les podem tallar en trossos fins i llargs o en 4 meitats, al gust.
Introduïm al forn calent uns 60 minuts.
Quan traiem el pastís del forn li podem donar una mica de brillantor pintant en calent amb melmelada d'albercoc o préssec.
Aquest pastís esta molt millor fred.