dissabte, 29 de juny de 2013

Tortitas de carbassó i bacallà



Cucurbita pepo, el carbassó, té un alt contingut d'aigua, 93% i és ric en minerals, sobretot potassi, vitamina C i β-carotè.


L'utilitzo molt en la meva cuina, m'agrada el seu sabor, la seva textura, i es pot cuinar de moltes maneres, en crema, en truita, farcit, arrebossat .. a la planxa, combinat amb altres verduras.y com en aquesta recetaen forma de tortitas.
Aquesta 
recepta l'he adaptat del Bloc y sigo en la cocina.


ingredients

1 Carbassó gran o 2 mes petits
-1 ceba
-2 ous
-100 Grams de bacallà dessalat
-4 Cullerades de formatge ratllat tipus parmesà
-3 Cullerades de farina
-3 Cullerades de pa ratllat
-farigola
-pebre
-sal
-oli d'oliva
-Salsa per acompanyar (maionesa, tàrtara..)


Primer ratllem el carbassó i la ceba, i ho posem tot a sobre d'un drap de cuina, net, perquè perdin tota l'aigua.
Batem els ous i posem el formatge, la ceba i el carbassó, la farigola, i el bacallà ben esqueixat, sal i pebre
Afegim la farina, el pa ratllat, ho barregem tot bé.
Els donem forma de tortitas una mica gruixudes i les fregim en oli calent.
Quan les traiem de l'oli les posem a sobre de paper absorbent.
En aquest cas les he fregit, però també les podem fer a la planxa.

Ho hem acompanyat per diferents salses, i una amanida de brots verds