dilluns, 17 de juny de 2013

Empanada de carn

Una empanada a casa sempre és un èxit.
Potser em vaig quedar una mica curta amb el farciment, per que a l'hora de preparar-lo, algú? ja havia saquejat a la nevera i havien volat part del ingredients. Aquesta recepta la vaig copiar ,amb alguna petita variació, del bloc de cuchillito y tenedor.   

Ingredientes.

-500 Grams de farina de força
-10 grams de llevat fresc
-200 ml d'aigua
-Sal
-1 ou
-90 grams de mantega
-300 grams de carn picada
-2 cebes
-2 tomàquets madurs
-1/2 pebrot vermell
-2 dents d'all
-vi blanc
-Pebre vermell dolç
-Sal
-Pebre

Primer preparem la massa.

Posem la farina sobre del marbre i al centre posem el llevat, dissolta en l'aigua temperada, un pessic de sal, la mantega a temperatura ambient i l'ou.
Ho pastem bé, ens ha de quedar una massa llisa i que no s'enganxi a les mans, ho deixem reposar tapat amb un drap durant almenys durant 1 hora.

Preparem el farcit.


Posem una mica d'oli en una paella, tallem la ceba ben petita, anem deixant que quedi daurat, posem els alls, també talladets i el pebrot.

A continuació posem el tomàquet pelat i sense llavors, tirem una mica de vi blanc i deixem que es faci tot. Posem la carn picada, sal, pebre, el pebre roig i el deixem el just perquè la carn quedi feta però no molt passada, ens quedaria
 seca.
Agafem la meitat de la massa i l'estenem sobre de la safata del forn, col · loquem el farcit i posem a sobre l'altra meitat de la massa, que quedi tot el farcit cobert.

Tanquem les vores, fem un forat al mig, que farà de xemeneia, i pintem amb l'ou batut.
Fiquem l'empanada al forn calent a 180 graus fins que ens quedi ben dauradeta, uns 25-35 minuts.