dimarts, 11 de juny de 2013

Breton amb poma caramel.litzada

Aquesta recepta tenia ganes de provar-la, pomes i pastís tipus flam, són els que més m'agraden.

Ha estat bé provar-ho però no crec que repeteixi, esta bo però li falta alguna cosa, i no dir el que ... potser pomes a l'interior i no només per sobre. Em recorda molt al púding que jo faig amb pa, llet i pomes.

Ingredients.

-150 grams de sucre moreno
-125 grams de farina
-500 ml de llet
-3 ous
-Ratlladura de pell de llimona
-Canyella
-2 pomes
-3 cullarades de sucre blanc

Pelem les pomes i les tallem en quadradets petits, les posem en un cassó amb el sucre blanc i una mica de canyella mòlta.

Les hem de deixar coure, uns 10 minuts, fins que no quedi líquid, que quedin caramel · litzades.
Quan ho tinguem llest el posem al fons d'un motlle.
Barregem en un bol la farina amb els ous, els anem afegint un a un i remenant, hi afegim la llet, el sucre, la ratlladura de llimona, una mica de canyella, fins que ens quedi una textura ben fina.
Ho posem sobre de les pomes i ho fiquem al forn calent a 180 graus uns 70 minuts.
Abans de treure comprovar que l'interior aquesta quallat, perquè la cocció depèn, com sempre, del tipus de forn amb el qual treballem.

Aquest tipus de pastís esta molt millor reposat a la nevera unes hores, s'aprecia molt més el gust.