dilluns, 3 de juny de 2013

Pastís de mousse de llimona

Aquest pastís encara que pot semblar difícil no ho és.

L'única dificultat és respectar els temps perquè cada capa es vagi refredant abans de posar la següent.
El resultat .. un pastís suau de gust i de textura, una mousse amb tot el sabor i l'aroma de la llimona, però gens d'àcid.

Ingredients

Per al pa de pessic

-3 ous
-60 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-Ratlladura de pell de llimona

Per a la mousse de iogurt

-5 iogurts de llimona
-60 grams de sucre
-300 ml de nata 35% mg
-4 fulles de gelatina o l'equivalent de gelatina en pols

Per el Curd de llimona

-Suc de 2 llimones
-100 grams de sucre
-2 ous
-2 cullerades de Maizena
-2 cullerades de mantega
-3 fulles de gelatina o l'equivalent de gelatina en pols
Preparem primer el pa de pessic.

Separem les clares dels rovells d'ou.
Batem els rovells amb el sucre fins que ens quedi una crema esponjosa, aquest pas és important perquè d'aquesta manera ens queda un pa de pessic fi però molt esponjós.
Li afegim la farina.
Muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la barreja anterior.
L'afegirem una mica de ratlladura de llimona, ho barregem amb molta cura i el posem en un motlle, ho posem al forn calent a 180 graus durant uns 10-12 minuts.
Quan ho traguem del forn el deixem refredar per complet.

Preparem la mousse.

Primer hidratarem els fulls de gelatina posant-en aigua freda durant una estona, uns 10 minuts és suficient.
Barregem els iogurts amb el sucre, separarem 4 cullerades de iogurt i les barrejarem amb la gelatina, el posem al microones uns 5 segon i quan el traiem amb una forquilla ho barregem bé.
Muntem la nata i afegim, poc a poc, la barreja anterior.
Ho posem sobre del pa de pessic ja fred.
Reservem a la nevera

La darrera capa és el Curt de llimona.

Primer hidratarem els fulls de gelatina posant-en aigua freda durant una estona, uns 10 minuts és suficient.

Barregem en un cassó el suc de llimona amb el sucre i el posem a escalfar, ho remenem perquè el sucre quedi dissolt.
A part en un bol, o vas, barregem la Maizena amb els ous, la Maizena costa una mica de dissoldre, així que millor si fem servir un batedor elèctric, ja que volem que ens quedi una massa molt fina.
Quan el suc de llimona comenci a bullir ho apartem del foc i li anem incorporant poc a poc la barreja de Maizena i ous.
Cal fer-ho a poc a poc i batent perquè no se'ns talli.
Ho tornem a posar a escalfar i deixem que s'espesseixi, retirem del foc i li posem la mantega i la gelatina escorreguda.
Ho deixem uns minuts que refredi una mica i ho posem a sobre de la mousse de iogurt.
Aquesta pastís ho podem fer també de taronja, mango, mandarina .. però sempre hem de tenir en compte que són fruites més dolces i llavors cal posar menys sucre.
L'ideal és tenir un motlle desmotllable, si no hem de posar paper especial o paper de plata per poder donar-li la forma que ens agradi.