dilluns, 21 de maig de 2012

Empanada dolça





Aquestes postres m'agraden especiament, primer per que porta poma, i també per que no queda excessivament dolç, així que, encara que és consistent no és pesat.
Jo ho he fet amb panses, prunes, nous,avellanes, però es pot fer amb el que tinguem a casa, com pinyons, atmelles, orellanes ... etc

Ingredients.Per fer la massa.

-400 Grams de farina
-100 Grams de Mantega
-2 Cullerades de llevat en pols
-Ratlladura de llimona
-Canyella en pols
-200 Ml de llet
-1 Mica de sal


Ingredients per al farciment.

-3 Pomes, reineta o Golden
-100 Grams de panses
-100 Grams de nous

-50 Grams d'avellanes
- 10 Prunes
-2 Culleres de sucre
-1 ou
-una mica de Conyac o wisky per macerar.



Deixem els ingredients del farciment, menys les pomes amb una mica de conyac o whisky, uns 10 minutos.Depres els deixem escórrer.

Preparem la massa barrejant tots els ingredients i la deixem reposar 1 hora tapada amb un drap.
Estenem la meitat de la massa, ha de quedar molt fina, pràcticament que de trenqui, perquè al enfornar creix bastant i ens quedaria massa gruixuda, posem poma tallada a làmines, la resta d'ingredients i més poma per sobre, tapem amb l'altre part de la massa.
Pintem amb l'ou batut i empolvorem amb sucre.
El posem al forn calent a uns 180 graus 30 minuts