dimecres, 9 de maig de 2012

Patates al forn


A qui no li agraden les patates (Solanum tuberosum)?
Aquest tubercle meravellós base d'alimentació en molts països del món.
Al forn, fregides, bullides, estofades.
Ahir va arribar fins les meves mans una recepta fàcil, amb patates, als nens els va agradar molt, la repetirem segur queda molt bé com a acompanyament de qualsevol plat.



Ingredients.

-Patates (millor si són petites)
-1 Cabeça d'alls
-Farigola
-Sal

-Pebre
-Oli d'oliva

Tallem les patates en 2 i amb el ganivet li fem uns talls com en quadricula, les posem en una safata per al forn aixafem els alls i els posem repartits per sobre de les patates, posem sal,pebre, ruixem amb oli, i afegim la farigola.
Ho posem al forn més o menys 30-40 minuts, a uns 200 graus.
Llistes per servir.

Per acompanyar he preparat uns pinxos amb carn adobada, xampinyons i carbassó ....i pebrots de Padrón... bon profit!