dimecres, 29 de març del 2017

Arròs


A casa sempre preparo l'arròs tipus Sant Carles, sucós, que no quedi sec, i sempre de peix.
Faig un arròs sense pretensions, amb producte fresc i de qualitat, i sempre queda deliciós.


Aquesta vegada he fet una variació ho he acabat de coure al forn,l'Alfonso va escoltar la recepta que donava Mireia Carbó en un programa de ràdio i em va animar a provar-la.
Crec que a partir d'ara tots els meus arrossos acabaran la  cocció en el forn !!!


Ingredients.

-400 grams d'arròs bomba
-1 litre, aprox. de brou de peix
-6 grans d'all
.1 / 2 pebrot vermell
-3 tomàquets vermells madurs
-2 sèpies mitjanes o 3 petites
-gambas fresques 
-uns brins de safrà
-Oli d'oliva
-sal


Netegem i tallem a trossos la sípia, guardem també la salsa, us recomano no fer servir sípies blanques, són millors les que són fresques i tenen pell, en la Pescateria ens les netegen i les deixen preparades per només haver de tallar-les.
Piquem els alls, escaldem els tomàquets i els traiem la pell i les llavors, els tallem a trossets

Posem oli en una paella per fer arròs, quan estigui calent fregim, una mica, les gambes, les retirem.
Sofregim els alls, amb compte que no se'ns cremin!
quan estan afegim el tomàquet, ho hem de deixar sofregir fins que gairebé està cremat, però no negre !!
Afegim llavors la sèpia, la deixem fer una mica, i també afegirem la salsa de la sípia.
(Jo sempre ho deixo preparat en aquest punt, així que a l'hora de menjar sol he d'afegir l'arròs, el brou ia la taula!)
Posem a escalfar el brou.
Afegim l'arròs a la paella, li donem unes voltes i afegim el brou calent, la sal i el safrà.
Deixem que cogui, quan faltin 7/8 minuts per acabar la cocció ho posem al forn calent a 200 graus.
Deixem que acabi de coure, el traiem del forn i posem les gambes, el deixem reposar uns minuts, diuen que tapat, la veritat és que jo mai ho tapo !!
Aquest, els adults ens ho vam menjar acompanyat d'un bon cava !!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.