dimecres, 29 de març de 2017

Drip cake.Pastís d'aniversari de l'Aniol

Comencem la marató de pastissos del mes d'Abril !!!
Pastís d'aniversari del Aniol, un per a casa, un altre per a l'escola ... Mona de Pascua, pastís d'aniversari del Martí, un per a casa i un per celebrar-ho amb els seus amics ..
Però anem per parts.
Comencem amb aquest ..
He estat dies pensant que faria, he mirat mil receptes meravelloses, però he anat descartant en funció de la quantitat de mantega que portaven, sobretot pel que ens menjarem a casa, perquè les calories queden menys repartides, és per això.

Per a aquest he elaborat un pa de pessic molt esponjós, l'he omplert i decorat amb el meu farcit favorit i al final ho he convertit en un Drip cake, cal estar al cas de les darreras tendències en moda i decoració de pastissos!!!!

Aquest pastís té moltes instruccions que es resumeixen en 3 passos, us ho dic perquè no us espanteu en veure tanta lletra.

1 fer les 2 bases
2 fer el farcit i posar-ho al centre i al voltant
3 posar la capa final de xocolata, per sobre amb l'efecte regalimant !!!




Per a les bases X2

-150 grams de farina
-150 grams de sucre
-100 grams de mantega
-1/2 sobre de llevat en pols
-4 ous
-1 cullaredeta d'essència de vainilla

Per el farcit

-250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 


Per a la cobertura

-100 grams de xocolata 70 %
-25 ml de nata 35 %
-xocolatines, boles de xocolata,confits, galetes, mikados, caramels,oreos....





Preparem la base.
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa.
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
Un cop ha acabada la cocció el deixarem al forn tancat i apagat almenys uns 20 minuts, perquè no se'ns baixi

La cobertura i el farcit

Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles. 
Batem el formatge amb el sucre i la nata.




Per fer la capa final,i l'efecte "chorreante" ...posem a escalfar en un cassó la nata i quan comença a bullir la separem del foc hi afegim el xocolata i ho batem bé, fins que ens queda llisa i suau.

Com volia un pastís alt he fet dues bases.
Cadascuna de les bases l'hem de tallar per la meitat i posar el farcit, de tal manera que hem de posar 3 farcits, un a casa meitat del pastís i un per unir els dos, el veureu a les fotos.
Després amb la mateixa pasta del farit cobrim tot el pastís.
Ho deixem reposar a la nevera.

Per fer l'efecte que degota he deixat el pastís a la nevera, perquè estigués molt fred.
He deixat la xocolata refredar bastant però que no s'endurís, el just perquè tingués una textura liquida que en entrar en contacte amb el pastís fred també es comencés endurir.
He anat posant petites quantitats amb una cullera que fossin caient pels costats, amb cura, i al final he posat la capa de sobre.

Per decorar un munt de coses diferents, dolçes i divertides, l'hem de fer excessiva, xocolatines, boles de xocolata,uns caramels amb pal.... imaginació al poder !!!

Com ho veieu? estic força contenta amb el resultat.

Felicitats Aniol, ets la meva vida, el meu dia, la meva nit ,la meva felicitat, la meva llum, 
t'estimo !!!