dimecres, 22 de març de 2017

Braç de xocolata amb cobertura de xocolata amb llet


Sempre que faig aquest tipus de postres recordo els "braços de gitano" que compràvem quan jo era petita a la pastisseria que havia sota de casa, i ja la van tancar fa molts anys , al forn de Sant Joan del carrer Astúries, encara els venen, tenen les neveres plenes.

Com aquests els vaig fer per a l'escola només els vaig posar Nocilla, que agrada a gairebé tothom.
És molt fàcil d'elaborar, amb 3 ingredients que segur tenim a la nostre cuina, enfornat 10 minuts  i qualsevol farciment dolç que ens agradi... xocolata, melmelada, crema, cabell d'àngel, nata i fruits vermells .....ami personalment m'agrada el de crema amb crema cremada per sobre !!

Ingredients

-4 ous
-125 grams de sucre
-100 grams de farina
-Nocilla 
-Xocolata de cobertura amb llet

-25 grams de mantega
-ametlla crocanti

Barregem els rovells del ous amb el sucre.
Batrem molt fins que adquireixin una tonalitat blanquinosa.
A part batem les clares a punt de neu.
Unim les clares muntades amb els rovells amb moviments suaus.
Finalment, afegim la farina tamisada i barregem tot fins aconseguir una textura llisa sense grumolls.
Estenem la massa sobre un paper de cocció.
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 10 minuts.

Quan ho traiem del forn ho enrotllem, amb cura i sense estrènyer-ho.
Quan estigui fred, estenem la Nocilla sobre el pa de pessic i el tornem a enrotllar, aquest cop una mica més apretadet.

Posem la xocolata de cobertura en un bol amb una mica de mantega i  al bany maria, uns segons que quedi fos, pinzellem.

Afegim la decoració, en aquests he posat confetti de caramel i ametlla crocanti
També ho podem espolvorar amb sucre glacé si no volem tanta xocolata