dimecres, 22 de març del 2017

Lasanya de albergínia i xampinyons



Cada dia m'agraden mes les albergínies! Aquests dies estan molt bé de preu així que he aprofitat per fer una lasanya amb albergínies i xampinyons.
Una recepta senzilla, amb ingredients senzills i econòmics... deliciosa, i sense carn !!


Ingredients

-plaques per lasanya precuites
-albergínies
-xampinyons
-tomàquets madurs 
-orenga
-sal
-pebre
-nou moscada mòlta
-llet
-farina
-mantega
-oli d'oliva

Netegem les albergínies i les tallem a rodanxes, les espolvorem amb sal i les deixem en un colador, que vagin perdent aigua, així no ens queden amargues, les deixem una hora o més.
Un cop hagi passat aquest temps les traiem i les eixuguem amb un drap net ,les posem en una safata, les introduïm al forn calent a 200 graus uns 30/40 minuts.
Reservem.


Fem una salsa de tomàquet.
(La salsa de tomàquet la podem comprar ja feta)
Escaldem, traiem la pell i les llavors als tomàquets els triturem i els posem en una paella amb una mica d'oli que es vagin fent, estarna llestos quan veieu que l'oli se separa del tomàquet, salpebrem i afegim una mica d'orenga ,reservem.

Netegem els xampinyons els tallem a làmines i els passem per una paella amb una mica d'oli, fins que perden l'aigua i després s'evapora, jo els deixo poc fets, salpebrem. Reservem.

Fem una beixamel.

 És molt senzill .. posem una mica de mantega en un cassó, i afegim la farina, li donem unes voltes que canvii de color i anem afegint la llet, a poc a poc, si veieu que us queda grumollós cap problema hi ha un truc .. feu servir la batedora elèctrica, queda fantàstic!.Afegim sal,pebre i nou moscada, i deixen que espesseixi

Posem una mica de beixamel al fons d'una safata de forn, una placa de lasanya ho cubrim amb albergínia, xampinyons, salsa de tomàquet, unes cullerades de beixamel, una altra placa de lasanya, albergínies, xampinyons, salsa de tomàquet, i així fins a posar els pisos que vulguem, en aquesta ocasió he posat per últim les albergínies ia sobre una bona capa de beixamel, i per últim formatge ratllat.
Introduïm el forn per gratinar.
Jo la vaig deixar preparada, sense gratinar, el Dissabte, que tenia més temps, i el vaig ficar al forn de diumenge per escalfar i gratinar.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.