dijous, 30 de març de 2017

Infusions i els seus beneficis

Aquest mes a la revista de la fundación Española del corazón Salud & corazón ve un article molt interessant sobre les infusions i els seus beneficis per al nostre cor, un òrgan que hem de cuidar, i protegir sempre.

Jo sóc una gran fan de les infusions, sobretot del te, el boldo, i la til·la que són les meves preferides, però en general m'agraden totes.

Us faig un resum.

Una infusió és una beguda obtinguda de les fulles, les flors, les arrels, les escorces, els fruits o les llavors de certes herbes i plantes, que poden ser aromàtiques o no. En concret, a aquestes fulles, flors, fruits o llavors se'ls aboca,o s'introdueixen en aigua calenta, sense arribar al punt d'ebullició.
Hi ha una llegenda que diu que l'origen del te es remunta al 2.737 a.c a la Xina.

Hi ha moltes classes d'infusions que són molt benefisiosas per a la nostra salut, però en el cas del cor hi ha algunes que estan especialment recomanades.

El te verd.
Una investigació de la Universitat Saitama de Japó va descobrir un menor nombre d'atacs al cor entre els bevedors de te verd.

Japó té una incidència molt menor de malalties cardicas que el món occidental.

Espino blanc
És una planta considerada cardiotònica, això vol dir que és bona per a la funció del nostre cor, té un efecte vasodilatador i també relaxant, ideal per al nostre sistema nerviós

Fulla d'olivera
És antioxidant i actua contra l'envelliment, i esta demostrat que disminueix la pressió arterial i dilata les artèries coronàries, vol dir que ens ajuda a prevenir infarts.

Llimona i mel
Aquesta infusió la solem utilitzar quan tenim en processos gripals però també ajuda al nostre cor, sobretot per la mel que millora el reg coronari.

Romaní
Les infusions fetes amb aquesta planta tenen propietats antiinflamatòries el que ens ajuda a millorar el nostre sitema circulatori.

Melissa
Té propietats sedants, el que ens ajuda a evitar les palpitacions o arítmies sobretot si estem nerviosos d'aquesta manera també és un aliada de la nostre salut

Cua de lleó
Ens ajuda a regular la pressió arterial gràcies al fet que té efecte vasodilatador i està recomanada per a evitar taquicàrdies o prevenir l'angina o a l'hora de relaxar-se i tenir un son reparador.

Per tot això pensem que quan estem prenent una infusió a part de ser un ritual, un moment de relax en el nostra atrafegat dia a dia estem aportant un benefici al nostre cos.

dimecres, 29 de març de 2017

Drip cake.Pastís d'aniversari de l'Aniol

Comencem la marató de pastissos del mes d'Abril !!!
Pastís d'aniversari del Aniol, un per a casa, un altre per a l'escola ... Mona de Pascua, pastís d'aniversari del Martí, un per a casa i un per celebrar-ho amb els seus amics ..
Però anem per parts.
Comencem amb aquest ..
He estat dies pensant que faria, he mirat mil receptes meravelloses, però he anat descartant en funció de la quantitat de mantega que portaven, sobretot pel que ens menjarem a casa, perquè les calories queden menys repartides, és per això.

Per a aquest he elaborat un pa de pessic molt esponjós, l'he omplert i decorat amb el meu farcit favorit i al final ho he convertit en un Drip cake, cal estar al cas de les darreras tendències en moda i decoració de pastissos!!!!

Aquest pastís té moltes instruccions que es resumeixen en 3 passos, us ho dic perquè no us espanteu en veure tanta lletra.

1 fer les 2 bases
2 fer el farcit i posar-ho al centre i al voltant
3 posar la capa final de xocolata, per sobre amb l'efecte regalimant !!!




Per a les bases X2

-150 grams de farina
-150 grams de sucre
-100 grams de mantega
-1/2 sobre de llevat en pols
-4 ous
-1 cullaredeta d'essència de vainilla

Per el farcit

-250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 


Per a la cobertura

-100 grams de xocolata 70 %
-25 ml de nata 35 %
-xocolatines, boles de xocolata,confits, galetes, mikados, caramels,oreos....





Preparem la base.
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa.
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
Un cop ha acabada la cocció el deixarem al forn tancat i apagat almenys uns 20 minuts, perquè no se'ns baixi

La cobertura i el farcit

Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles. 
Batem el formatge amb el sucre i la nata.




Per fer la capa final,i l'efecte "chorreante" ...posem a escalfar en un cassó la nata i quan comença a bullir la separem del foc hi afegim el xocolata i ho batem bé, fins que ens queda llisa i suau.

Com volia un pastís alt he fet dues bases.
Cadascuna de les bases l'hem de tallar per la meitat i posar el farcit, de tal manera que hem de posar 3 farcits, un a casa meitat del pastís i un per unir els dos, el veureu a les fotos.
Després amb la mateixa pasta del farit cobrim tot el pastís.
Ho deixem reposar a la nevera.

Per fer l'efecte que degota he deixat el pastís a la nevera, perquè estigués molt fred.
He deixat la xocolata refredar bastant però que no s'endurís, el just perquè tingués una textura liquida que en entrar en contacte amb el pastís fred també es comencés endurir.
He anat posant petites quantitats amb una cullera que fossin caient pels costats, amb cura, i al final he posat la capa de sobre.

Per decorar un munt de coses diferents, dolçes i divertides, l'hem de fer excessiva, xocolatines, boles de xocolata,uns caramels amb pal.... imaginació al poder !!!

Com ho veieu? estic força contenta amb el resultat.

Felicitats Aniol, ets la meva vida, el meu dia, la meva nit ,la meva felicitat, la meva llum, 
t'estimo !!!















Arròs


A casa sempre preparo l'arròs tipus Sant Carles, sucós, que no quedi sec, i sempre de peix.
Faig un arròs sense pretensions, amb producte fresc i de qualitat, i sempre queda deliciós.


Aquesta vegada he fet una variació ho he acabat de coure al forn,l'Alfonso va escoltar la recepta que donava Mireia Carbó en un programa de ràdio i em va animar a provar-la.
Crec que a partir d'ara tots els meus arrossos acabaran la  cocció en el forn !!!


Ingredients.

-400 grams d'arròs bomba
-1 litre, aprox. de brou de peix
-6 grans d'all
.1 / 2 pebrot vermell
-3 tomàquets vermells madurs
-2 sèpies mitjanes o 3 petites
-gambas fresques 
-uns brins de safrà
-Oli d'oliva
-sal


Netegem i tallem a trossos la sípia, guardem també la salsa, us recomano no fer servir sípies blanques, són millors les que són fresques i tenen pell, en la Pescateria ens les netegen i les deixen preparades per només haver de tallar-les.
Piquem els alls, escaldem els tomàquets i els traiem la pell i les llavors, els tallem a trossets

Posem oli en una paella per fer arròs, quan estigui calent fregim, una mica, les gambes, les retirem.
Sofregim els alls, amb compte que no se'ns cremin!
quan estan afegim el tomàquet, ho hem de deixar sofregir fins que gairebé està cremat, però no negre !!
Afegim llavors la sèpia, la deixem fer una mica, i també afegirem la salsa de la sípia.
(Jo sempre ho deixo preparat en aquest punt, així que a l'hora de menjar sol he d'afegir l'arròs, el brou ia la taula!)
Posem a escalfar el brou.
Afegim l'arròs a la paella, li donem unes voltes i afegim el brou calent, la sal i el safrà.
Deixem que cogui, quan faltin 7/8 minuts per acabar la cocció ho posem al forn calent a 200 graus.
Deixem que acabi de coure, el traiem del forn i posem les gambes, el deixem reposar uns minuts, diuen que tapat, la veritat és que jo mai ho tapo !!
Aquest, els adults ens ho vam menjar acompanyat d'un bon cava !!








Cigrons guisats amb espinacs i ous.



Un plat de cullera, dels que  m'agraden, sense carn ni ingredients pesats, sa, i molt fàcil de fer.
El Diumenge  érem 7a taula al migdia i teniam una festa,a l'escola al matí així que ho vaig deixar preparat el dia abans.


Ingredients.

-500 grams de cigrons Sauco
-300 grams d'espinacs frescos
-1 ceba
-4 cullerades de salsa de tomàquet
-2 fulles de llorer
-sal
-oli d'oliva
-ous

Posem, el dia abans, en remull els cigrons amb aigua calenta i una mica de sal.
.
Quan hagi passat aquest temps, retirem l'aigua de remull, i els cobrim amb aigua freda, posem sal i les fulles de laure, els deixem bullir.

Si ho fem amb olla exprés triguen menys, si no tenim el temps de cocció és bastant llarg, mínim unes 2 hores.

Pelem i piquem fina la ceba, netegem i tallem els espinacs.

En una paella posem una mica d'oli sofregim la ceba, quan comenci a transparentar afegirem els espinacs i quan els espinacs hagin reduït afegirem la salsa de tomàquet, posem una mica de sal i en els últims 10 minuts de cocció dels cigrons ho afegim.

Bullim els ous, que ens quedin durs.
Els pelem i els tallem a trossos i en el moment de sevir posem uns trossos al plat.


Senzill, sa i econòmic, és que ho té tot !!!!







Pasta choux amb crema. Digues lioneses o profiteroles !!



Fer aquesta pasta és molt fàcil, cal seguir les passes i les quantitats exactament i sempre us quedarà bé.
En lloc de fer-ho en formes petites podem fer un tortell gran, i en lloc de crema podem posar un farcit de trufa o nata


Ingredients.

Per la pasta

-1/4 litro d'aigua
-125 Grams de farina
-80 Grams de mantega o margarina
-4 ous
-Sal


Per la crema



 -500 ml de llet
-3 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-2 cullerades de maizena
-Pell de llimona
-1 branca de canyella

-50 grams de mantega


Preparem la pasta.

 Bullim l'aigua amb la mantega i un pessic de sal,tot seguit afegin la farina i remenem fins que es faci una bola que es desenganxi de les parets de la cassola. 
Fora del foc anem afegin els ous un a un, sense deixar de remenar.



Han de quedar integrats tots els ingredients, és una mica difícil de barrejar, la consistència és fort, així que jo he agafat el batedor de mà i m'ha quedat perfecta, una pasta llisa.

Si tenim màniga pastissera farem les formes amb ella, si no amb una cullera. Ho posem al forn a uns 180 Graus uns 15 minuts, fins que quedin daurats i consistents.


Preparem la crema.

Posem a bullir la llet,separem una tassa on barrejarem la maizena, i els rovells d'ou, en fred, amb la meitat del sucre, la canyella i la pell de llimona, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.

Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja de ous i maizena i tot seguit la mantega sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar!!!
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.

La deixem refredar.


Quan la pasta i la crema estiguin fredes omplim les lioneses amb la crema.


Si les voleu banyades en xocolata...

Per fer la xocolata he barrejat una mica de nata liquida 35% que tenia a la nevera amb uns trossos de xocolata, he escalfat la nata i quan ha començat a bullir li he afegit la xocolata, ho he batut bé i llest !!!
El vaig posar en un bol i així cadascun es posava el que li venia de gust.












dilluns, 27 de març de 2017

Una coca anomenada Llueca..aquesta amb panses





Aquesta coca m'ha agradat molt, la recepta la vaig veure al blog Julia y sus recetas.
Va créixer i va créixer fins que ja no tenia la forma que jo li volia donar, però no importa, era molt esponjosa, la forma no va quedar malament del tot i ens la vam menjar tota !!! 

I per donar-li el meu toc personal li vaig posar unes panses de Corint que tenia, quedo deliciosa!!!

Ingredients.

-600 grams de farina de força
--100 ml de oli d'oliva suau
120 grams de sucre+ una mica per decorar la coca
-160 ml de llet
-20 grmas de llevat fresx
-100 ml de suc de taronja
-2 ous + 1 per pintar la coca
-1 polsim de sal
-ratlladura de pell de llimona i de taronja
-aigua de tarongina
-50 grams de panses de Corint


Primer escalfem una mica la llet i desfem el llevat.
Escalfem també, una mica el suc de taronja.
En el bol de l'amassadora posem la farina, la sal, les ratlladures de pell de taronja i llimona, la llet, el suc, l'oli, els ous batuts, en aquest punt li vaig afegir les panses i per últim un raig d'aigua de tarongina, m'encanta l'aroma que dóna a les coques ..
La amassem bé, uns 12-15 minuts, ho podem fer a mà però no queda igual i es fa, la veritat, molt pesat ..
Aquest tipus de pasta s'enganxa una mica a les mans, el truc per manipular-la és mullar-nos les mans una mica amb aigua.
Deixem la massa reposar tapada amb un drap fins que dobli el seu volum unes 3 hores.
Fem la forma, jo he intentat fer-la com a la recepta original, i em va quedar bé, però en créixer ja no es que forma tenia, la idea era fer un cercle i després una mena de nus, però bé, és igual ... podeu mirar l'original al blog de Júlia.
Tornem a deixar-la reposar fins que torni a doblar el seu volum.
Pintem amb ou batut i decorem amb sucre humit.
Introduïm al forn calent a 180 graus 25 minuts.


















Crema per Sant Josep. Concert dels Garcia bluegrass trio a la Violeta de Gràcia


Amb aquesta recepta ja he fet tard, perquè Sant Jose va ser fa tot just una setmana ...


Vaig fer la crema per petició dels habitants de casa meva.
Hi ha moltíssimes receptes de crema, però algunes porten molts rovells d'ou, així que m'he decidit per una ben senzilla, mes suau, como una crema pastissera.
Jo li poso molta pell de llimona i bastant canyella per que són dos sabors que m'encanten.


Ingredients

-1litro de llet
-3 ous
-125 grams de sucre + una mica per cremar
-40 grams de maizena
-1 branca de canyella
- Pell de llimona, o vainilla
-Canyells en pols 


Barregem en un bol els rovells d'ou amb la maizena i una mica de llet. Reservem.

Preparem la crema posant a bullir la llet, tot el litre menys el que hem separat per barrejar els rovells amb la maizena, amb la canyella la pell de llimona i el sucre, quan comença a bullir separem del foc, li traiem la canyella i la pell de llimona i batent li posem la barreja de rovells i maizena, tornem a apropar al foc i sense deixar de batre deixem que bulli i que espesseixi, uns 2-3 minuts.
Retirem del foc, ho anem posant en els recipients individuals.
Ho deixem refredar, empolvorem amb sucre i amb el clàssic ferro o el bufador de cuina cremem el sucre, m'encanta l'olor de sucre cremat !!









Els Garcia bluegrass trio.









Crestes de tonynia amb verdures i de ceba amb formatge


El Diumenge a la tarda tenia ganes d'elaborar alguna cosa, cuinar, i no sàvia que.
Vaig decidir fer una empanada, però sobre la marxa, improvisant vaig pensar que millor crestes, tenia tots els ingredients, que són molt senzills i el farcit també va ser improvisat.
Van quedar delicioses, acompanyades d'una amanida de brots verds va ser un sopar perfecte, sobretot per que com hi havia futbol cadascun va sopar a una hora !!! així que uns les van menjar temperades, altres calentes i altres fredes, per a tots els gustos.

Aquesta és una forma de fer-les molt senzilla, amb un farciment també molt senzill, el podem sofisticar posant dins el que mes ens agradi, ami és que cuinar amb pebrots, xampinyons, tomàquet i ceba ...coses tan bàsiques m'agrada, sempre tinc a la nevera, bé ja es nota en les receptes que poso en aquest bloc.
Ingredients

Per a la masa

-Farina
-llevat fresc
-llet o aigua
-sal
-oli d'oliva suau o de girasol

Per al farcit

-salsa de tomàquet
-cebes
-pebrot vermell
-pebrot verd
-tonyina en llauna
-Xampinyons
-porro
-fornatge ratllat
-sal
-pebre
-oli d'oliva
-orenga


No poso les quantitats exactes de massa, per això mai em queda igual, però el meu mètode és posar la farina sobre del marbre, mes o menys 300 grams, faig un forat al mig i poso la llet, o aigua, temperada amb el llevat desfet a dins, sal, i un bon raig d'oli d'oliva suau o de gira-sol, el vaig pastant i si veig que la massa no es lliga per que s'obre és que necessita mes líquid, si per contra ens queda enganxosa cal anar afegint una mica més farina. Ens ha de quedar una massa que no s'enganxa a les mans, aquest és el punt exacte.

Un cop tenim feta la massa l'estirem bé i tallem cercles, amb un got, per exemple.

Preparem el farcit.
Com les he fet amb 2 farcits diferents ha estat mes laboriós.


Per a les de formatge:
Pelem i piquem el porro i el xampinyons, en una paella amb una mica d'oli deixem que es vagin fent, quan estan fets salpebrem i retirem del foc.
Pinzellem la massa de la cresta amb la salsa de tomàquet i una mica de orenga, una bona cullerada de porro amb el xampinyons una altra de formatge i tamquem la cresta.

Per a les de verdures amb tonyina.
Piquem els pebrots verds, el vermell, i les cebes, posem una mica de caeite en una paella i els sofregim, que ens quedin ben fets, hi afegim sal i pebre, i salsa de tomàquet.
Ho barregem amb una llauna de tonyina, de qualitat, retirem bona part de l'oli.
Fem una barreja.
La bases de crestes posem una bona cullerada i tanquem.


Col·loquem en una safata amb paper per forn, les pintem amb ou batut i al forn calent a 190 graus uns 12 minuts, fins que agafin un bonic color daurat.











El Diumenge al matí vam sortir a fer una passejada i les nostres passes ens van portar fins al Park Güell, tinc mil fotos del parc, però sempre hi ha un detall que fotografiar, és increïble.
Per cert les temperatures pròpies del mes de juny, moltíssim calor, i moltíssims turistes !!!





dimecres, 22 de març de 2017

Lasanya de albergínia i xampinyons



Cada dia m'agraden mes les albergínies! Aquests dies estan molt bé de preu així que he aprofitat per fer una lasanya amb albergínies i xampinyons.
Una recepta senzilla, amb ingredients senzills i econòmics... deliciosa, i sense carn !!


Ingredients

-plaques per lasanya precuites
-albergínies
-xampinyons
-tomàquets madurs 
-orenga
-sal
-pebre
-nou moscada mòlta
-llet
-farina
-mantega
-oli d'oliva

Netegem les albergínies i les tallem a rodanxes, les espolvorem amb sal i les deixem en un colador, que vagin perdent aigua, així no ens queden amargues, les deixem una hora o més.
Un cop hagi passat aquest temps les traiem i les eixuguem amb un drap net ,les posem en una safata, les introduïm al forn calent a 200 graus uns 30/40 minuts.
Reservem.


Fem una salsa de tomàquet.
(La salsa de tomàquet la podem comprar ja feta)
Escaldem, traiem la pell i les llavors als tomàquets els triturem i els posem en una paella amb una mica d'oli que es vagin fent, estarna llestos quan veieu que l'oli se separa del tomàquet, salpebrem i afegim una mica d'orenga ,reservem.

Netegem els xampinyons els tallem a làmines i els passem per una paella amb una mica d'oli, fins que perden l'aigua i després s'evapora, jo els deixo poc fets, salpebrem. Reservem.

Fem una beixamel.

 És molt senzill .. posem una mica de mantega en un cassó, i afegim la farina, li donem unes voltes que canvii de color i anem afegint la llet, a poc a poc, si veieu que us queda grumollós cap problema hi ha un truc .. feu servir la batedora elèctrica, queda fantàstic!.Afegim sal,pebre i nou moscada, i deixen que espesseixi

Posem una mica de beixamel al fons d'una safata de forn, una placa de lasanya ho cubrim amb albergínia, xampinyons, salsa de tomàquet, unes cullerades de beixamel, una altra placa de lasanya, albergínies, xampinyons, salsa de tomàquet, i així fins a posar els pisos que vulguem, en aquesta ocasió he posat per últim les albergínies ia sobre una bona capa de beixamel, i per últim formatge ratllat.
Introduïm el forn per gratinar.
Jo la vaig deixar preparada, sense gratinar, el Dissabte, que tenia més temps, i el vaig ficar al forn de diumenge per escalfar i gratinar.







Braç de xocolata amb cobertura de xocolata amb llet


Sempre que faig aquest tipus de postres recordo els "braços de gitano" que compràvem quan jo era petita a la pastisseria que havia sota de casa, i ja la van tancar fa molts anys , al forn de Sant Joan del carrer Astúries, encara els venen, tenen les neveres plenes.

Com aquests els vaig fer per a l'escola només els vaig posar Nocilla, que agrada a gairebé tothom.
És molt fàcil d'elaborar, amb 3 ingredients que segur tenim a la nostre cuina, enfornat 10 minuts  i qualsevol farciment dolç que ens agradi... xocolata, melmelada, crema, cabell d'àngel, nata i fruits vermells .....ami personalment m'agrada el de crema amb crema cremada per sobre !!

Ingredients

-4 ous
-125 grams de sucre
-100 grams de farina
-Nocilla 
-Xocolata de cobertura amb llet

-25 grams de mantega
-ametlla crocanti

Barregem els rovells del ous amb el sucre.
Batrem molt fins que adquireixin una tonalitat blanquinosa.
A part batem les clares a punt de neu.
Unim les clares muntades amb els rovells amb moviments suaus.
Finalment, afegim la farina tamisada i barregem tot fins aconseguir una textura llisa sense grumolls.
Estenem la massa sobre un paper de cocció.
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 10 minuts.

Quan ho traiem del forn ho enrotllem, amb cura i sense estrènyer-ho.
Quan estigui fred, estenem la Nocilla sobre el pa de pessic i el tornem a enrotllar, aquest cop una mica més apretadet.

Posem la xocolata de cobertura en un bol amb una mica de mantega i  al bany maria, uns segons que quedi fos, pinzellem.

Afegim la decoració, en aquests he posat confetti de caramel i ametlla crocanti
També ho podem espolvorar amb sucre glacé si no volem tanta xocolata















dijous, 16 de març de 2017

Quesadillas de pollastre


Aquesta recepta si que va agradar a casa, els agrada tot el que siguin fajitas, tacs, amb salsa, i que piqui bastant.....vaja! tot el contrari que ami.
Vaig fer una versió pròpia de la recepta, en la meva obsessió per menjar menys carn i més verdures i hortalisses.
La recepta original portava espècies d'aquestes que venen en sobres per menjar mexicà, jo no tenia així que vaig posar el pollastre unes hores abans en adob amb unes espècies.
La idea del blog Asopaipas

Ingredients

-Truites de blat de moro o blat
-pit de pollastre
-ceba
-pebrot verd
-blat de moro
-formatge ratllat (cheddar, emmental)
-sal
-pebre
-espècies (curri, curcuma, caiena, comí pebre vermell picant ...)
-oli d'oliva
-mantega

Tallem el pollastre a tires petites, fines.
Posem un bon raig d'oli en un bol I barregem les espècies, amb una mica de sal i pebre.
Posem el pollastre i ho barregem bé.
Ho deixem reposar unes hores.
Pelem i cortmos les cebes en juliana i també tallem els pebrots, els fregim en una paella amb una mica d'oli, reservem.
Fem el mateix amb el pollastre, el fregim
Posem a sobre d'una truita pollastre, la barreja de pebrot i ceba, blat de moro i formatge. posem una altra truita a sobre.
En una paella posem una mica de mantega i escalfem les truites, primer una cara i després làltre fins que queden daurades.
A punt per menjar.




dimecres, 15 de març de 2017

Pa de poma i panses


Fa força calor a Barcelona, sol, temperatures suaus, el temps ideal per passejar per la platja i si ets molt valent donar-te un bany, jo no!!!!

Una altra vegada he fet pa de poma, és que m'encanta!
I us ho recomano per que és molt, molt fàcil de fer i queda deliciós. aquesta vegada per variar li he posat panses sultanes, que li donen un extra de dolçor i de textura, us animo a que ho feu a casa, no cal tenir experiència, és molt, molt senzill, amb ingredintes que segur tenim a la nostra nevera i en el nostre rebost.


Ingredients.

Per a la masa

-400 grams de farina de força
-25 grams de llevat fresc
-100 ml de llet
-2 ous
-50 grams de mantega
-50 gramns de sucre blanc
-1 culleradeta de canyella en pols
-3 culleradetes d'aigua de tarongina
-una mica de sal

Per al farcit

-2 pomes reineta o golden
-2 culleradetes de canyella amb pols
-panses sultanes  sense llavors
-90grams de sucre Panela 
-cardamon, jo vaig posar la part de dins de 5
-1 llimona (el suc per que les pomes no es posin negres


Escalfarem una mica la llet, al microones, per exemple, i desfem a dins la mantega i el llevat.
En un bol posem els ous amb el sucre, la canyella i una mica de sal i ho batem, jo ​​ho vaig fer amb el batedor elèctric, però podem fer-ho amb el manual.
Afegim la llet amb la mantega i el llevat, l'aigua de tarongina i per últim la farina tamisada.
Amasarem fins que ens quedi una massa llisa que no s'enganxa a les mans, ni el el bol de batre.
Deixem la massa reposar tapada amb un drap, més o menys una hora, veureu que dobla el seu volum.
Pelem, traiem les llavors i tallem les pomes a grills, i les ruixem amb el suc de la llimona i una mica de ratlladura de la pell.
Fem una barreja amb el sucre moreno, el cardamom i la canyella.
Un cop passat el temps de repòs de la massa l'estenem sobre d'un paper especial per a forn, escampem la barreja de sucre, cardamom i canyella, i per sobre les pomes i les panses.

Tallem la massa en quadricula en quadrats petits.

En un motlle per plunk cake, dels llargs, posem un paper especial per a forn i anem col·locant tots els quadrats de la massa en fila.
No ens hem d'amoinar si les pomes van caient, les anem col.locant una altra vegada, igual que el sucre que anem perdent, ho posem per sobre.

Introduim en al forn calent a 180 graus 35 minuts.























Cups cakes de xocolata

El millor dels cups cakes és el bonics que queden, m'agrada aquesta cobertura per que és molt cremosa, és la mateixa que li vaig posar al Carrot cake ...és que me la menjaria a cullerades! li podem posar també una merenga suïssa, o francesa o una crema amb xocolata.


Aquests cups cake venen amb dedicatòria..Dedicats a la Teresa, que es troba ingressada en un hospital de Palma tot esperant una operació de cor molt important.
Teresa, ànims !! això només és un petit obstacle en una vida plena d'ells i que sens dubte superaràs.
Tots t'esperen a Barcelona

Ingredients

-115 grams de farina
-2 ous
-140 grams de sucre
-120 grams de mantega
-4 cullerades de cacau en pols sense sucre
-1 culleradeta de llevat en pols
-1 culleradeta d'extracte de vainilla
-70 ml de llet
-Gotes de xocolata


Per a la cobertura

-200 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-30 Grams de mantega
-100 Grams de sucre glacé
-essència de vainilla


Barregem la llet amb l'extracte de vainilla.
En un bol, tamisem la farina, el cacau i el llevat químic.
Batem el sucre amb la mantega fins que estigui cremós, ho podem fer amb la batedora manual.
 Afegim els ous, un a un, sense deixar de batre afegim la meitat de la barreja de farina i cacau, la llet  la resta de la farina, i les gotes de xocolata
Repartim la barreja en els motlles dels cupcakes, (no omplir més que 2 / 3.parts)
Introduïm al forn calent a 170 graus 25 minuts ..
Quan els traiem del forn els deixem refredar.

Preparem la cobertura.
Posem el formatge cremós en un bol i ho batem millor amb la batedora elèctrica, quan el tenim ben batut li afegim la mantega tova a trossets ,l'essència i per últim el sucre glas, que ens quedi ben homogeni
Posem en una màniga pastissera i decorem els nostres cup cakes.

Perquè quedin més alegres els he posat una mica de confeti de colors.









dilluns, 6 de març de 2017

Carrot cake. El millor


Aquest carrot cake és el millor que he provat, les panses li donen un plus de sabor i textura.
La recepta és del bloc Recetas con encanto
Us confesso que em torna boja, m'encanta, però no només el Carrot cake si no la cobertura, me la menjaria a cullerades!!!!!
És molt fàcil fer aquest tipus de pa de pessic, no cal tenir ningua experiència, i si respecteu el temps de cocció us va a queda ben segur, us segueixo animant a provar rectes fàcils i fetes amb ingredients que segur tenim a casa.



Ingredients

-170 grams de farina per bescuits (amb llevat)
-150 grams de sucre panela
-3 ous 
-170 ml oli de gira-sol
-125 grams de pastanaga pelada i ratllada
- 1 taronja
-1 culleradeta de canyella mòlta
1/2 culleradeta de nou moscada
-1 cullaradeta de gingebre
-50 grams de nous picades
-50 grams de panses sultanes

 Per la cobertura 

-200 grams de formatge cremós
-30 grams de mantega 
-100 grams sucre glass
-1/2 culleradeta d'extracte de toffe o vainilla


Posem en remull, una bona estona, les panses en el suc de la taronja..
Ratllem les pastanagues i reservem.

Tamisem la farina juntament amb les espècies i afegim el sucre, ho barregem molt bé i reservem

Batem, amb la batedora elèctrica, o amb la manual, els ous, quan comencen a estar cremosos anem afegint l'oli a poc a poc, sense deixar de batre.

Ho barrejem  amb la farina, les espècies i el sucre que teniem reservats.

Afegim per últim les pastanagues ratllades, les nous i les pasas.

Aboquem la barreja al motlle.

Introduïm el forn calent a 180 graus 45 minuts.

Quan ja aquest fred li podem posar la cobertura, o simplement  sucre glacé.

Si voleu fer-ho amb cobertura cal batre el formatge cremós amb la mantega, l'essència i anar afegint el sucrecglas, fins que ens queda una textura tipus pomada.