diumenge, 25 de març de 2018

LLesques amb ou.amb crema anglesa

Aquesta Setmana Santa m'he fet una promesa, fer llesques amb ou.
Cada any vull fer-les però per algun motiu al final no les faig ...
Les va fer un dia l'Alfons a casa i li van quedar super bé, la veritat.

Us he de confessar que no les he fet amb pa.
El dia anterior vaig fer unes mones amb ou que no se per que motiu ni per que razon no van créixer com debian.
No tinc una explicació, he fet aquest tipus de masses 1000 vegades però aquesta vegada no va fermentar bé, no es que va passar.
El brioix estava molt bo de gust però no va quedar bé la textura, no la que jo volia, us ensenyo unes fotos.
Així que vaig pensar, em vindrà super bé per a les llesques amb ou, encara que estava pensant que potser al mullar-les amb llet s'anaven a desfer, doncs no ...
Bé doncs d'una recepta fallida a una perfecta.
La crema anglesa l'ha he fet amb la recepta de Cordon Bleu, molt fàcil, i amb poc ou, ha quedat perfecta.
També us he de dir que no deixo massa temps el pa en remull, el just perquè ens quedi humit.

Us desitjo una feliç setmana santa, a gaudir del temps lliure !!! i moltes garcias per entrar al meu blog

Aquesta és la meva recepta, amb extra de gust de canyella i llimona.


Ingredients

 Per les llesques

- pa de barra del dia abans, en aquest cas de una mona "desastre"
-1 got de llet
-1 got de nata
-4 cullerades de sucre
-1 branca de canyella
-Pell de llimona
-1/2 culleradeta de canyella en pols
-2 ous
-oli d'oliva suau

Per a la Crema anglesa

125 ml de nata
125 ml de llet sencera
1 beina de vainilla
40 g de rovells
50 g de sucre





Preparem les llesques

Tallem el pa en llesques, de 2 centímetres apox. i anem posant les llesques en la llet que havíem infusionat ho deixem reposar fins que s'empapin bé.
Batem els ous en un recipient.

Passem les llesques de pa per l'ou batut.
Posem a escalfar oli en una paella, quan l'oli estigui calent Introduïm els trossos de pa, amb cura i els fregirem pels 2 costats.

Retirem de l'oli l i les posem a sobre d'un paper de cuina absorbent.

Per últim espolvorrem amb sucre i canyella.

Preparem la crema

Crema anglesa cordon bleu

Barrejem la nata amb la llet dins d'una cassola petita.
Afegir les llavors de vainilla juntament amb la beina, i escalfemfins que la barreja estigui calenta. 
No ha de bullir.
Retirarem del foc i deixarem reposar uns 20 minuts.
Batem els rovells d'ou amb el sucre.
Barregem els rovells batuts amb la llet.
Posem al foc fins que la crema bulli, remenant constantment.
Per saber si el punt de cocció és òptim, submergir l'espàtula a la barreja, extreure i fer una línia amb el dit sobre ella. Si el dibuix es manté, el punt de cocció és correcte.
Refredar la crema immediatament en un bany maria invertit (un bol amb aigua i gel).

Delicioses, típiques de Setmana Santa!











El desastre!!!!!