divendres, 30 de març de 2018

Pastís de maduixots i crema


Per fer aquest pastís m'he inspirat al famós Frasier.
Com que no tenia massapà i tampoc tinc tanta experiència com per fer un pastís que me sembla bastant dificil de muntar, però que sens dubte el tinc en la meva llista de desitjos, he fet aquest deliciós pastís de maduixots que ha estat a la nevera molt poc temps per que ha volat.

Cal aprofitar per que comença la temporada de maduixots i dura el que dura ...

Ingredients.

-Pa de pessic genoves. La recepta: Pa de pessic Genovèsl

-500 grams de maduixots, aproximadament

 Per a la crema

-450 ml de llet
-1 beina de vainilla
-4 rovells
-125 grams de sucre
-60 grams de maizena
-100 grams de mantega

Per al almivar

-60 grams de sucre
-50 ml d'aigua

Per a la cobertura

-200 grams de maduixots
-50 grams de sucre
-2 fulles de gelatina


Fem el pa de pessic el dia abans.

Fem la crema de vainilla
Posem a escalfar la llet, obrim la baina de vainilla i la posem a la llet.
Deixem que bulli.
A part barregem els rovells d'ou amb el sucre i la maizena.

Retirem la llet del foc, treiem la baina de vainilla i poc a poc sense deixar de batre l'anem tirant sobre de la barrega d'ous, maizena i sucre, tornem a posar-lo al cassó i ho acostem al foc fins que espesseixi.
Retirem el foc, ho posemen un bol i ho tapem amb film, tocant la crema perquè la part de dalt no no quedi seca.
Deixem refredar totalment.

Preparem el almivar posant a bullir l'aigua amb el sucre.
 Deixem refredar.

Preparem la cobertura.

Posem a hidratar en aigua freda les fulles de gelatina.
En un pot amb molt poca aiguia posem els maduixots amb el sucre.
Deixem que bulli uns minuts, retirem del foc,triturem amb el batedor elèctric,  i afegim les fulles de gelatina escorregudes.
Deixem refredar.

Netegem, traiem les cues i tallem en dos els maduixots, i uns 5 o 6 els tallem a trossets petits

Anem a muntar el pastís.

Hem de tenir un cèrcol mes gran que el pa de pessic.

Greixem bé el cèrcol, o li posem per el voltant del cèrcol papel especial.

Posem la meitat del pa de pessic en el mig, pinzellem bé amb el almivar, i al voltant posem les meitats de maduixots. Ho veureu millor  a les fotos.

Afegim a la crema la mantega a temperatura ambient i batem bé amb les varetes.

Posem uuna bona part de la crema sobre del pa de pessic i sobre de la crema trossets de maduixots.

Posem sobre l'altra part del pa de pessic, també pinzellat amb el almivar, ia sobre l'altra part de la crema.

Per finalitzar el pastís posem a sobre la melmelada de maduixots que havíem deixat reposar

Deixarem refredar totalment.