dijous, 29 de març del 2018

Pa cremat. Panquemado

Aquests pans dolços m'encanten i em transporten a la terra de la meva  mare a terres de València,
 al forn de la tieta Emilia,en el seu poble Anna ,els fan tot l'any.

És una recepta molt fàcil, però cal tenir molta paciència pels temps de repòs.

Aquests porten molta merenge per sobre per que vaig fer una crema i tenia moltes clares.


Ingredients

-500 grams de farina de força
-75 ml d'oli d'oliva suau o gira-sol
-85 ml de llet
-3 ous
-100 grams de sucre
-ratlladura de pell de llimona
-20 grams de llevat
- 1 per a pintar i fer la merenga

Barregem l'oli amb la llet i hi afegim el llevat, batem bé, que quedi tot ben integrat.

Afegim els ous un a un, i el sucre, pastem...Afegimla ratlladura de pell de llimona i la farina.
Pastem.

Podem pastar a mà, uns 10 minuts, jo ho he pastat amb la màquina.

Passat aquest temps pintarem amb oli un bol gran i posem dins la massa que reposarà almenys 2 hores, ha de doblar el seu volum.

Passat el temps de repos posem la massa sobre el taulell i l'estirem, l'desgasifiquem la enrotllem i tallem 4 parts, amb aquesta quantitat de massa surten 4 pa cremats.

Amb cada porció de massa fem un cercle mal fet i anem doblegant com en quatre puntes cap a dins, diverses vegades, mirar les fotos. Al final fem una bola.

Quan tinguem ja les 4 boles les posem a sobre d'un paper especial per a forn, tapem amb un drap i les deixarem reposar unes 2 hores.

Passat el temps de repòs agafarem l'ou que teniem per pintar i separarem la clara del rovell.
Posem unes gotes d'aigua al rovell, la batem i pintem els pans.

La clara d'ou la muntem a punt de neu i la repartim sobre dels pans.
Introduïm al forn calent a 170 graus 30 minuts.

Veureu que queden amb un color marró, d'aqui el nom pa cremat.
Feliç Pasqua.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.