dijous, 29 de març de 2018

Pa cremat. Panquemado

Aquests pans dolços m'encanten i em transporten a la terra de la meva mare València,
 al forn de la tieta Emilia, a Anna ,els fan tot l'any.

És una recepta molt fàcil, però cal tenir molta paciència pels temps de repòs.

Aquests porten molta merenge per sobre per que vaig fer una crema i tenia moltes clares.


Ingredients

-500 grams de farina de força
-75 ml d'oli d'oliva suau o gira-sol
-85 ml de llet
-3 ous
-100 grams de sucre
-ratlladura de pell de llimona
-20 grams de llevat
- 1 per a pintar i fer la merenga

Barregem l'oli amb la llet i hi afegim el llevat, batem bé, que quedi tot ben integrat.
Afegim els ous un a un, i el sucre, seguim batiendo.Añadimos la ratlladura de pell de llimona i la farina.
Pastem.
Podem pastar a mà, uns 10 minuts, jo ho he pastat amb la màquina.
Passat aquest temps pintarem amb oli un bol gran i posem dins la massa que reposa almenys 2 hores, ha de doblar el seu volum.
Passat el temps de reposao posem la massa sobre d ela taulell i l'estirem, l'desgasificamos, la enrotllem i tallem 4 parts, amb aquesta quantitat de massa surten 4 pa cremats.
Amb cada porció de massa fem un cercle mal fet i anem doblegant com en quatre puntes cap a dins, diverses vegades, mirar les fotos. Al final fem una bola.
Quan tinguem ja les 4 boles les posem a sobre d'un paper especial per a forn, tapem amb un drap i les dejamso reposar unes 2 hores.
Passat el temps de repòs agafarem l'ou que teniem per pintar i separararemos la clara del rovell.
Posem unes gotes d'aigua al rovell, la batem i pintem els pans.

La clara ou la muntem a punt de neu i la repartim sobre dels pans.
Introduïm al forn calent a 170 graus 30 minuts.
Veureu que queden amb un color marró, d'aqui el nom pa cremat.
Feliç Pasqua.