dilluns, 19 de març de 2018

Patata i coliflor amb beixamel


A casa la coliflor els agrada molt, sobretot amb beixamel.
No, no crec que faci tan mala olor quan la cuines, i em sembla un aliment fantàstic.
Sempre la cuino primer al vapor i la deixo cruixent, jo quan era petita l'odiava però crec que era per que a casa la meva mare l'bullia molt i quedava molt tova.
En aquesta ocasió he acompanyat la coliflor amb patates que he bullit amb la seva pell, i formatge parmesà.
Aquest ha estat el resultat.

Ingredients

--1 coliflor gran o dues mes petites
-4 patates grans o 6 mes petites
-llet
-farina
-sal
-mantega
-nou moscada mòlta
-Pebre mòlta
-formatge parmesà ratllat
-formatge per gratinar



Rentem bé les patates i les cobrim amb aigua, hi afegim una mica de sal i les deixem bullir fins que estiguin cuites.
Quan estiguin fredes les pelem i les tallem en trossos petits.
Netegem i tallem a trossos la coliflor i la coem al vapor amb una mica de sal.

Fem la beixamel, com sempre.
Posem en un cassó un tros de mantega. deixem que es dissolgui, afegim la farina, remenem bé i anem afegint la llet, batent, fins a aconseguir la textura que ens agradi, afegim sal, pebre i nou moscada.

En una safata per forn posem les patates en el fons, ben repartides, empolvorem amb una mica de formatge parmesà, sal i pebre, a sobre posem la coliflor, i la beixamel, el formatge ratllat i al forn a gratinar.

Que passeu una feliç setmana, que sembla serà bastant freda