dijous, 7 de novembre del 2013

Galetes de carbassa

A casa, un altre tradició és  buidar una carabassa, el dia 31 d'Octubre per la nit , i posar-li una espelma dins, ja sabem que no és un costum del nostre país, però a nosaltres ens agrada, sempre és bonic adoptar costums que ens aportin coses bones...ens agrada buscar a les botigues de fruites i verdures una carabassa ben maca, quan l'hem trobat és com un premi... la tenim!! .. I després decidim quin aspecte li donarem, i per últim la llum que ens aporta en la nit de la castanyada, són petites coses que ens agraden a casa, i ho fem com una tradició.
Molts dies abans ja tenim la carbassa en un lloc preferent de casa esperant a ser buidada, i decorada amb uns ulls i unes dents que fem tallant la seva escorça.
Amb el que vam treure de l'interior faig algun pa de carbassa, o un pastís o com en aquest cas unes galetes



Ingredients.


-110 grams de mantega
-100 grams de carbassa cuita
-75 grams de sucre moreno
-1 ou
-140 grams de farina de rebosteria
-Bicarbonat
-
-Essència de vainilla o sucre avainillat
-canyella en pols, gingebre nou moscada
 cardamom, anís, clau (Les espècies van al gust, podem barrejar les que      mes ens agradin)
-Sal
-100 grams de gotes de xocolata


Hem de tenir la mantega a temperatura ambient, com sempre que fem galetes, ha d'estar tova però ferma.
Batem la mantega fins que ens quedi la textura d'una pomada, afegim llavors la carabassa, seguim batent i afegim el sucre, l'ou sencer, la vainilla, una culleradeta de bicarbonat, un pessic de sal i les espècies que hàgim triat ..
Finalment afegirem la farina i les gotes de xocolata.
Ho barregem tot bé i ho deixem reposar a la nevera una estona, que la massa ens quedi una mica dura.


Posem una paper per forn damunt d'una safata ia sobre posem petites porcions de la massa, amb cura perquè al forn baixen i s'expandeixen una mica.
Les posem al forn calent a 180 graus uns 15 minuts, ja veurem com agafen un color daurat molt bonic, no hem de deixar que ens quedin molt torrades.
Us diria que es conserven uns dies en una caixa metàl·lica per galetes, però això no ho he comprovat perquè se les han menjat totes!








 L'Aniol d'ajudant!!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.