diumenge, 17 de novembre de 2013

Mousse de Torró (Pastís d'aniversari de l'Alfons)

El dia 13 va ser l'aniversari de l'Alfonso.
Volia fer-li un pastís que li agradés, així que res de xocolata, no és que no ho agradi però no és el seu preferit.
La meva primera opció va ser un formatge, és el que més li agrada, però volia ser una mica original.
Quina casualitat que uns dies abans en un bloc que tinc agregat van penjar aquesta recepta, una mousse de torró ... fantàstic!

Ingredients.

Per al pa de pessic Genovés

-2 Ous
-40 Grams de sucre
-40 Grams de farina

Per la Mousse

-1 Rajola de torró de Xixona (300 grams)
-2 Ous
-50 Grams de sucre
-500 Ml de nata per muntar (35%)
-100 Ml de llet
-6 Fulls de gelatina


Per fer aquest pastís primer elaborem un pa de pessic Genovésque el posarem com a base de la nostra mousse.
Barregem els ous amb el sucre i els batem fins que ens quedin escumososa continuació afegim la farina.
Ho posem al motlle i ho posem al forn calent a 180 grams uns 10 minuts.
Ho deixem refredar.


Elaborem la Mousse.
Posem
en aigua les fulles de gelatina perquè s'hidratin

Posem a escalfar la llet amb el sucre, quan comenci a bullir la retirem del foc i posem els rovells d'ou, sense deixar de batre, i la tauleta de torró esmicolada, el torró és desfà de seguida però si veieu que queda molt grumollós la podeu batre amb el batedor elèctric, d’aquesta manera la mousse ens quedarà més fina.
Escorrem els fulls de gelatina i les incorporem batent bé
Tornem a posar al foc i deixem que s'escalfi però que no arribi a bullir
Ho retirem del foc i ho deixem refredar.
Muntem les clares a punt de neu, i la nata també la muntem.
Incorporem la nata a la barreja anterior, amb cura que no se'ns baixi, ia continuació les clares muntades, també amb cura.
Posem aquesta barreja sobre de la base que havíem fet i ho posem a la nevera.
Ho deixem refredar i ja ho tenim llest per degustar ...
Encara que sembli que aquesta recepta a difícil us puc assegurar que és molt fàcil, no cap dificultat ia més no surt gens cara i el resultat és espectacular, perquè ens queda una mousse molt fina amb un gust de torró boníssim.
Per decorar li vaig posar una mica de granet d'ametlla crocant, i com veureu unes lletres de xocolata que vaig fer amb una mica de xocolata de cobertura, al bany maria.
Felicitats Alfonso!!!!