dijous, 7 de novembre de 2013

Sopa d’all CastellanaVaig veure en un programa de TVE un reportatge sobre el Pebre de la vera, com s'elabora artesanalment i em va agradar molt.
Moltes vegades a productes molt quotidians no els prestem atenció però són tan importants com qualsevol altre aliment de major grandària, per dir-ho d'alguna manera.
I crec que això és el que li passa al pebre, aquest ampolleta que tenim amb les espècies, que només utilitzem de tant en tant ... i una història i una elaboració molt interessant.
El pebre vermell de la Vera és el producte amb Denominació d'Origen, resultant de la mòlta de pebrots vermells .
 Es conrea i s'elabora a la comarca de la Vera, província de Càceres.
 És un producte de sabor i aroma fumats a causa del procés d'assecat al fum dels pebrots.
Tota aquesta explicació és per dir que aquesta recepta porta aquest tipus de pebre vermell que podem trobar en qualsevol supermercat o botiga de barri.Ingredients.

-5 dents d’all
-1,5 de caldo suau o aigua (molt millor caldo, pot ser de verdures,carn o pollastre)
-1 Cullerada de pebre vermell de la Vera
-Pa de dies anteriors (4 llesques petites per plat)
-3 ous
-Oli d’oliva

Posem en una cassola fonda oli i fregim els alls talladets, cura no fregir-los molt, ni poc ... que tinguin un punt de color, separem la cassola del foc i afegim el pebre roig, el movem una mica i de seguida afegim el brou, cura no se'ns cremi el pebre roig per que llavors ja no estaria bona la recepta.

Ho tornem a posar el el foc i ho deixem bullir uns 15 minuts, quan hagi pasat aquest temps, sense retirar la cassola del foc, que segueixi bullint, batem els ous i se'ls tirem al brou poc a poc, i remenem.
I ja per últim posem la llesques de pa, movem una mica que quedin totalment xopes amb el brou.
Llesta per servir.
Una senzilla sopa d'all .. a la Castellana!!


La recepta és del Bloc: Recetas y a cocinar se ha dicho!!!!