dilluns, 11 de novembre de 2013

Natilles amb merenge

El Diumenge de postres unes natilles ... les de tota la vida.
Però això seria senzill, així que millor les acompanyem per una mica de merenge, que he fet amb les clares d'ou .. una altra recepta senzilla però no per això menys saborosa ..... el millor de fer aquest tipus de postres és menjar-se a "amagades" el que queda a la cassola d'haver fet les natilles!


Ingredients.

-500 ml de llet
-4 ous
-3 cullerades de maizena
-1 branda de vainilla
-Pell de llimona
-150 grams de sucre. + 3 cullerades per la merenga


Posem la llet a bullir amb la vainilla i pell de llimona, la quantitat va a gustos, ami m'agrada amb vas bastar llimona i vainilla, també podem canviar la vainilla per canyella en branca, o posar només un dels aromes.
Barregem en un bol els rovells dels ous, la maizena i el sucre.
Quan la llet aquest bullint l'apartem el foc la deixem refredar una mica, uns 2-3 minuts i li anem afegint poc a poc la barreja anterior.
El batem bé i ho posem en un cassó al bany Maria, remenant de tant en tant.
Sabrem que ja està per que veureu que primer hi ha com una escuma, i en estar llista l'escuma desapareix.
Posem la crema en recipients individuals.
Per fer els merengues batem les clares a punt de neu amb una mica de sal, quan ja aquest gairebé afegim unes cullerades de sucre i seguim batent.
En aquest cas no he utilitzat màniga pastissera per fer els merengues, els he fet fent piles, tots diferents.
Introduïm la merenga al forn calent a molt poca temperatura, uns 50-70 graus, durant almenys uns 60 minuts.
Servim la crema amb la merenga i empolvorem amb canyella mòlta.